Clasico eindigt in te vermijden gelijkspel

Deze zondagavond ontving paars-wit Standard in een leeg Lotto Park voor de eerste competitiewedstrijd van 2022. Christian Kouamé speelt de Afrika Cup met Ivoorkust en zat logischerwijs niet in de selectie, hij werd in de basis vervangen door Francis Amuzu. Sporting domineerde de hele wedstrijd, maar kreeg in de slotfase een vermijdbaar tegendoelpunt te verwerken, waardoor het met één punt achterbleef.

De groep van Vincent Kompany domineerde de volledige eerste helft. Sporting liet de bal vlot rondgaan, en dwong de tegenstander tot net voor de eigen zestien. Het was even wachten op duidelijke kansen, maar de 1-0 kwam er dan toch na een half uur. Lior Refaelov werd tegen de grond gewerkt maar kreeg de bal nog tot bij Joshua Zirkzee, die enig mooi Yari Verschaeren op weg zette naar de openingstreffer. De bezoekers ondergingen de wedstrijd, en lieten Hendrik Van Crombrugge ongemoeid tijdens de eerste helft.

Na de rust probeerde Sporting de score uit te diepen, maar slaagde er niet in om te concretiseren. De grootste dreiging kwam er na een individuele actie van Joshua Zirkzee, maar Arnaud Bodart redde zijn schot. Paars-wit stapelde de technische hoogstandjes vervolgens op, al leidden die niet tot doelpunten. En hoewel RSCA zowat de volledige wedstrijd domineerde, viel er in de 86ste minuut een donderslag bij heldere hemel. Sergio Gomez speelde een terugspeelbal te kort in, waardoor Denis Drăguș de bal kon afsnoepen en hij Hendrik Van Crombrugge wist te omzeilen. Zijn gelijkmaker betekende ook meteen de 1-1 eindstand, een teleurstellende score na een goede wedstrijd van paars-wit.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gomez, Cullen, Olsson (62’ Ashimeru), Refaelov, Verschaeren, Amuzu (62’ Raman) & Zirkzee

Standard: Bodart, Dewaele, Dussenne (77’ Al-Dakhil), Laifis, Nkounkou, Cimirot (68’ Pavlovic), Raskin, Cafaro (68’ Lestienne), Donnum, Emond (77’ Canak) & Muleka (57’ Dragus)

Doelpunten: 32’ Verschaeren (1-0) & 85’ Dragus (1-1)

Lees verder