Charlotte Tison: "Ideaal voor de groep"

Om de winterstage van onze damesploeg af te sluiten, sloegen we een praatje met de jonge Charlotte Tison (19), die ons haar toekomst en ambities voor de tweede helft van het seizoen uit de doeken deed.

"De stage is heel erg goed verlopen", klinkt het opgetogen bij Tison. "We hebben hard gewerkt, maar amuseerden ons ook goed. Dat is het ideale recept voor een geslaagde stage. We trainden drie keer per dag. Om 7.30 uur gingen we op het strand lopen en ook de trainingssessie van 10.00 uur focuste op het fysieke aspect. In de namiddag ging de derde training dan weer wel over het voetbal. Dat stond ons toe om nieuwe automatismen te kweken en de zaken die we al sinds het begin van het seizoen goed doen verder te perfectioneren. Dit soort stage is daar ideaal voor. Hier konden we meerdere keren per dag trainen, in België is dat momenteel niet mogelijk. We zijn tegelijkertijd ook de enige Belgische club die op winterstage trok. Het is een voordeel dat we hier een week samen doorgebracht hebben. De groep is er nog wat hechter door geworden, net als de relaties tussen de speelsters onderling. Onze prestaties op het veld zouden er dus enkel op kunnen vooruitgaan. Het was redelijk veeleisend, maar het belangrijkste in deze periode van het jaar is ook om fysiek klaar te zijn voor de tweede helft van het seizoen aangezien de wedstrijden elkaar in een hoog tempo zullen opvolgen. We moeten in topvorm zijn om onze doelen te kunnen verwezenlijken."

Tijdens de afgelopen week in Spanje maakte Charlotte van de vrije tijd gebruik om te studeren. "Ik heb nog verschillende examens voor de boeg volgende week. Ik maakte van elk vrij moment gebruik om mijn lessen te herhalen. Ik had het geluk dat ik de kamer deelde met Marie Van Caesbrouck, die ook moest blokken. Er staan ons dus nog enkele zware weken te wachten buiten het voetbal, we zullen ons goed moeten organiseren om ook de examens tot een goed einde te brengen."

Charlotte is erg ambitieus wat betreft de rest van het seizoen. "Ik hoop dat we 2018 kunnen inzetten zoals we 2017 geëindigd zijn, met een reeks goede prestaties. We willen zoveel mogelijk prijzen winnen, maar we moeten het wedstrijd per wedstrijd benaderen. Als we hard blijven werken, zullen we daarvoor beloond worden aan het eind van het seizoen. Mijn persoonlijke doelen zijn dezelfde als die van de ploeg: de landstitel en de beker winnen! Ik focus me daarop, maar tegelijkertijd hoop ik ook telkens opgeroepen te worden voor de nationale ploeg. Die selecties helpen me verder te ontwikkelen en ervaring op te doen naast meisjes die in buitenlandse competities spelen."

Lees verder