Brusselse zege in het Waasland

Op de 14e speeldag van de Jupiler Pro League trok RSC Anderlecht vandaag, zondag 4 november, naar de Freethiel voor het duel met Waasland-Beveren. Hein Vanhaezebrouck kon opnieuw rekenen op Adrien Trebel en hij bracht ook Antonio Milic in de ploeg, die vandaag aantrad met een viermansdefensie.

De Brusselaars domineerden meteen de wedstrijd en dat leidde snel tot een goede kans voor Dimata, zijn kopbal ging over. Even later kreeg paars-wit een penalty na een fout op Landry Dimata. De aanvaller nam zelf de penalty en scoorde. De bezoekers controleerden de wedstrijd en zochten de 0-2 via Bakkali, maar doelman Debaty verhinderde dat. Albert Sambi Lokonga kwam voor rust nog de geblesseerde Sven Kums aflossen.

In de tweede helft kwamen Bakkali en Gerkens in dezelfde fase dicht bij de 0-2, maar ook nu stond doelman Debaty paraat. De Waaslanders verhoogden nadien de druk op de Brusselse verdediging, maar echt gevaar bleef uit. Een kwartier voor affluiten kreeg Antonio Milic vervolgens een tweede gele kaart en moest Anderlecht met 10 verder. Dat belette paars-wit echter niet om er dan toch 0-2 van te maken. Albert Sambi Lokonga veroverde een bal op de eigen helft en stuurde Dimata diep. Na een lange ren bediende hij de meegelopen Adrien Trebel en die klaarde de klus. Ook de thuisploeg moest nog even verder met 10 na de uitsluiting van Caufriez. In het slot werd het nog 1-2 na een owngoal van Sanneh, wat meteen ook de eindstand werd. Sporting neemt verdiend de drie punten mee naar Brussel.

Doelpunten : 12’ Dimata (0-1, pen), 83’ Trebel (0-2) & 90+2’ Sanneh (own-goal, 1-2)

Waasland-Beveren : Debaty, Massop, Boljevic, Bizimana, Verstraete (69’ Badibanga), Ampomah (46’ Vanzo), Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios & Schryvers (78’ Forte)

RSCA : Didillon, Saelemaekers, Vranjes, Bornauw, Milic, Trebel (85’ Sanneh), Kums (34' Sambi-Lokonga), Makarenko, Bakkali (76’ Appiah), Gerkens & Dimata