Brussel kleurt paars en wit

Donderdag trok paars-wit naar het Dudenpark voor de 8ste finales van de Croky Cup. In vergelijking met de wedstrijd tegen Genk in de competitie, bracht coach Vincent Kompany twee nieuwe namen tussen de lijnen. Kemar Lawrence en Matt Miazga maakten geen deel uit van de selectie, zij werden vervangen door Bogdan Mykhailichenko en Lucas Lissens. Paars-wit plaatste zich voor de kwartfinale na een overtuigende 0-5-overwinning. In de kwartfinale komt Cercle Brugge op bezoek in het Lotto Park.

Hoewel RSCA de wedstrijd startte met hoge druk, was het de thuisploeg die de eerste kans liet optekenen. RSCA probeerde snel te antwoorden, maar in één en dezelfde fase werden drie pogingen gestopt door de verdediging bij de Unionisten. Na een kwartier was het wel raak. Amir Murillo stuurde Francis Amuzu in de diepte, die de bal op een schoteltje tot bij Lukas Nmecha bracht. 0-1. Een poging van buiten de rechthoek van Nmecha belandde even later bijna in doel, na onzeker ingrijpen van de thuisdoelman. Op het half uur werd Union dan even gevaarlijk, maar Timon Wellenreuther kon een gelijkmaker voorkomen door in de voeten van Teddy Teuma te duiken. Sporting bleef hoog druk zetten, en dat leverde ook kansen op. Anouar Ait El Hadj kreeg een uitstekende kans op de 0-2, maar zijn poging werd gestopt door Anthony Moris. Daardoor bleef het 0-1 bij de rust.

In de tweede helft kon paars-wit het laken wel helemaal naar zich toe trekken. Na een uur spelen was het opnieuw Francis Amuzu die Lukas Nmecha wist te vinden, in een actie gelijkaardig aan het eerste doelpunt. Nmecha tekende daarmee voor een brace. Coach Kompany bracht daarna enkele nieuwe namen tussen de lijnen, waaronder Paul Mukairu, die al na enkele minuten de score wist uit te diepen tot 0-3. Mukairu scoorde met het hoofd op aangeven van Bogdan Mychailichenko. Abdoulay Diaby, ook een vervanger, vezekerde de paars-witte overwinning in de derby helemaal. Eerst zette hij een penalty, uitgelokt door Adrien Trebel, om voor de 0-4. En niet veel daarna maakte hij ook zijn tweede doelpunt voor paars-wit op aangeven van Mohammed Dauda. Eindscore 0-5 tegen de buren van Union, waarmee Brussel weer voor even paars en wit kleurt.

Union St-Gilloise : Moris, Bager, Nielsen (68’ Labeau), Undav (68’ Sigurdarson), Fixelles, Vanzeir (83’ Bah), Burgess (76’ Van Der Heyden), Teuma, Jordanov, Kandouss & Lapoussin (68’ Lynen)

RSCA : Wellenreuther, Murillo, Lissens, Delcroix, Mykhailichenko, Lokonga (79’ Kana), Cullen, Ait El Hadj (68’ Trebel), Amuzu (68’ Dauda), Bruun Larsen (58’ Mukairu) & Nmecha (58’ Diaby)

Goals : 16’ Nmecha (0-1), 57’ Nmecha (0-2), 60’ Mukairu (0-3), 71’ Diaby (0-4, pen) & 81’ Diaby (0-5)