Bruno Versavel geeft morgen de aftrap van de Clasico

Met Bruno Versavel wordt de aftrap deze zondag tegen Standard gegeven door een speler die heel wat moois bijbracht aan de geschiedenis van de club. In de jaren ’90 beleefde de middenvelder vijf mooie seizoenen in het Astridpark, waar hij heel wat successen kende. We dribbelen met plezier even doorheen de carrière van deze legende !

Van midden jaren ’80 tot begin jaren ’90 ontbolsterde Bruno Versavel in de kleuren van Sporting Lokeren en KV Mechelen alvorens de overstap te maken naar RSC Anderlecht. Bij de Mechelaars veroverde hij een landstitel en een Europese supercup. In januari 1992 volgde een transfer naar Brussel, waar hij uiteindelijk 5 seizoenen speelde. In totaal trok hij 166 keer het shirt van Anderlecht aan (124 competitiewedstrijden, 17 bekerwedstrijden en 22 Europese wedstrijden) om in totaal 48 goals te maken. Goed voor drie titels, een Beker van België en twee Supercups. Zijn officiële debuut was op 11 januari 1992, toen hij na een uur spelen Danny Boffin kwam vervangen in de 6-0 overwinning tegen Kortrijk. Anderlecht eindigde dat seizoen op de tweede plaats.

Tijdens zijn eerste volledige seizoen bij RSCA, 1992-1993, had Bruno Versavel een belangrijk aandeel in de verovering van de 22e landstitel. De Diestenaar toonde zich het seizoen nadien weliswaar minder productief, maar de ploeg pakte wel de dubbel, tot nog toe de laatste in de geschiedenis van paars-wit. Tijdens zijn vierde seizoen had Bruno het moeilijker en verdween de middenvelder een tijdje uit de basis. In volle titelstrijd bewees hij echter ruim zijn waarde door acht van de vijftien Brusselse goals te maken in de laatste acht wedstrijden. Een prestatie die leidde tot een derde opeenvolgende titel voor Sporting.

Het laatste deel van zijn paars-witte periode was minder succesvol. Ondanks 15 doelpunten van Bruno, kon Anderlecht zich niet mengen in het titeldebat. Bovendien werd de bekerfinale tegen Germinal Ekeren verloren. De finale was meteen ook de laatste match die hij voor ons speelde. Een van zijn laatste memorabele momenten was zijn uitstekende knal in de kwartfinale tegen Inter (1-1). In de zomer van 1997 trok Bruno naar Perugia in de Italiaanse Serie B. Nadien zette hij zijn carrière voort bij Lugano in Zwitserland, Herentals, Geel, Turnhout, Diest en Linden. Met Turnhout kwam hij nog één keer terug naar het Astridpark in de Beker van België. Hij bracht zijn team zelfs op voorsprong. Als Rode Duivel speelde hij 30 wedstrijden (4 goals) en speelde hij mee op het WK 1990 in Italië.

Welkom thuis, Bruno !

Geboortedatum: 27 augustus 1967

Geboorteplaats: Diest

Periode bij RSCA: 1992-1997

Palmares: 3 landstitels, 1 Beker van België en 2 Belgische Supercups

Lees verder