Belangrijke driepunter in Waregem

Vrijdagavond trok paars-wit naar de Gaverbeek om het op te nemen tegen SV Zulte Waregem. Coach Franky Vercauteren bracht twee wijzigingen aan in de ploeg die vorige zondag tegen Cercle Brugge won. Nacer Chadli stond voor het eerst weer in de basis sinds zijn blessure. Hij nam de plek in van Michel Vlap. Sieben Dewaele, nog niet helemaal hersteld van de tik die hij vorige match incasseerde, werd vervangen door Killian Sardella. Derrick Luckassen schoof door naar de linksachter. Sporting won de wedstrijd met 1-2 en doet een belangrijke zaak in het klassement.

RSCA begon de wedstrijd op de best mogelijke manier: met een vroege goal. Kemar Roofe bediende Nacer Chadli, die doelman Sammy Bossut geen kans liet. Na een kwartier spelen kon Albert Sambi Lokonga de doelman dan weer niet verrassen. De doelman van Essevee pakte op het halfuur vervolgens uit met een goede redding op een lage trap van Nacer Chadli. Aan de overkant moest Hendrik Van Crombrugge ondertussen goed in de voeten springen van Cyle Larin om de gelijkmaker te voorkomen. Paars-wit ging verdiend de rust in met een voorsprong.

De mannen van Francky Dury probeerden vroeg in de tweede helft terug te slaan, maar hun aanvallen hadden te weinig om het lijf. Onze spelers ondergingen het spel een beetje, maar de enige kans die volgde was een ongevaarlijke kopbal van Ewoud Pletinckx. Een kwartier voor tijd leed de pas ingevallen Peter Zulj balverlies op een dodelijke plek. Cyle Larin profiteerde en zette de gelijkmaker op het bord. De Oostenrijker herpakte zich door enkele minuten later Kemar Roofe af te zonderen voor doel. De Engelse spits bleef koel en omspeelde Sammy Bossut, 1-2! Een knap doelpunt van onze nummer 93 dat drie gouden punten oplevert. Na deze moeilijke verplaatsing kan Anderlecht nu een 14 op 18 voorleggen. Na de interlandbreak hervatten onze jongens op zondag 24 november de competitie, thuis in het Lotto Park tegen KV Kortrijk om 18u.

Goals: 4’ Chadli (0-1), 76’ Larin (1-1) & 81’ Roofe (1-2)

SVZW: Bossut, De Fauw, Mensah, Sissako (46’ Govea), Larin, Bruno, Seck, Pletinckx, Oberlin (46’ Bjordal), Deschacht & Van Hecke (70’ Zarandia)

RSCA: Van Crombrugge, Sardella, Cobbaut, Kana, Luckassen, Lokonga, Kayembe, Chadli (90’+3 Vlap), Verschaeren, Saelemaekers (73’ Zulj) & Roofe (86’ Kiese Thelin)