Belangrijk punt tegen Brugge

Deze donderdagavond ontving RSC Anderlecht Club Brugge in het Lotto Park. Ondanks een 1-3 achterstand wist Sporting een punt uit de brand te slepen. Het doet zo een goede zaak om als derde het kampioenschap af te sluiten en een plaats in de voorrondes van de Europa League af te dwingen. Door het gelijkspel wint Club Brugge de zeventiende landstitel in de geschiedenis van de club.

De eerste minuten verliepen evenwichtig en boeiend, maar het was blauw-zwart dat de score opende met een bal op de borst van Hans Vanaken. Paars-wit probeerde te antwoorden, maar het waren de bezoekers die zich opnieuw gevaarlijk toonden op het half uur. Bart Verbruggen kwam goed tussen op een poging van Ruud Vormer. De ontmoeting verliep verder gesloten en paars-wit leek met een achterstand de rust in te gaan, maar plots ging de bal op de stip voor Sporting na handspel van Club. Uiteraard ging Lukas Nmecha achter de bal staan, en hij legde enig mooi met een panenka de gelijkmaker binnen.

Na de rust vervingen Jacob Bruun Larsen en Francis Amuzu Yari Verschaeren en Majeed Ashimeru. Het scenario van de eerste helft herhaalde zich: een snel doelpunt van Hans Vanaken, dit keer met het hoofd, zette de bezoekers weer op voorsprong. Even later verdiepte Noa Lang de score nog tot 1-3, maar Sporting wist zich weer in de wedstrijd te knokken dankzij een aansluitingstreffer van alweer Lukas Nmecha op een diepe bal van Matt Miazga. Sporting leek een nederlaag te gaan lijden op eigen veld, maar in de allerlaatste minuut wist Jacob Bruun Larsen een gelijkmaker uit de brand te slepen. Het doelpunt kon Brugge niet verhinderen kampioen te spelen, maar het zorgt er wel voor dat paars-wit zondag tegen Antwerp genoeg heeft aan een punt om derde te eindigen in het kampioenschap.

RSCA : Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykha (85’ Mukairu), Sambi, Cullen (73’ Trebel), Ashimeru (46’ Amuzu), Ait El Hadj (73’ Dauda), Verschaeren (46’ Bruun Larsen) & Nmecha

Club Brugge : Mignolet, Sobol, Balanta (90+3’ Mitrovic), Kossounou, Lang (85’ Okereke), Vanaken, Vormer, Rits, Mechele, Mata & De Ketelaere (88’ Dost)

Goals : 13’ Vanaken (0-1), 45+2’ Nmecha (1-1, pen), 53’ Vanaken (1-2), 57’ Lang (1-3), 65’ Nmecha (2-3) & 90+3’ Bruun Larsen (3-3)