Audi levert een A1 Sportback aan de esportspeler van RSC Anderlecht

Op donderdag 4 april leverde Audi een A1 Sportback aan Zakaria Bentato, de eerste esportspeler van RSC Anderlecht en vicekampioen van de eerste Proximus ePro League. esport is een virtuele discipline die de laatste jaren razend populair is geworden en verschillende opkomende talenten telt.

Audi Import en RSC Anderlecht zijn sinds het seizoen 2015-2016 partners en hebben recent hun partnership verlengd tot het seizoen 2020-2021. Het merk van de vier ringen is bijgevolg de exclusieve autopartner van de club.  Als esporter geniet Zakaria dezelfde professionele omkadering als de traditionele profvoetballers en daar hoort dus ook een Audi bij.

“We zijn erg blij met Audi als exclusieve autopartner. Audi en RSC Anderlecht zijn twee ‘high-level’ merken, met een mooie traditie in Brussel, maar ook erbuiten. Audi is reeds aanwezig op onze ledschermen tijdens de wedstrijden en onze parkings zijn genoemd naar modellen uit het Audi-assortiment. Door onze esporter Zakaria Bentato met een Audi te laten rijden, wordt ons partnerschap nog kracht bijgezet”, aldus Emmanuel Rutsaert, commercieel directeur van RSC Anderlecht.

Audi is een innoverend merk dat op zoek gaat naar de nieuwste trends en is verheugd zich aan een discipline als esport te kunnen linken met RSC Anderlecht als bevoorrechte partner. Stef Sleurs, marketing manager Audi Import: “Audi staat voor sportiviteit en knowhow. esport vereist strategie, techniek, een doorgedreven training en een goede fysieke voorbereiding. Wij zijn verheugd om Zakaria Bentato te kunnen steunen in het vervullen van zijn droom.”

De Audi A1 Sportback in Anderlecht-kleuren die geleverd werd aan Zakaria Bentato, zal aanwezig zijn op verschillende toernooien waaraan de esporter deelneemt. Zo zet Audi een eerste stap in de gamingwereld en treedt het in contact met een publiek dat traditioneel minder aanwezig is in de voetbalstadions.

Lees verder