Argentinos Juniors: deel 1

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzonder momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

RSC Anderlecht is groot geworden dankzij de combinatie van eigen opgeleide jeugd, van Van Himst over Vercauteren, Lukaku en Tielemans tot Verschaeren, aangevuld met talrijke buitenlandse voetballers die ons aanzienlijk versterkten. Nederlanders, Denen, Tsjechen en…Argentijnen. De eerste drie Argentijnen hadden, rechtstreeks of onrechtstreeks, één club gemeen : Argentinos Juniors, maar dat is minder belangrijk.

Van de 4 Argentijnen die in 2005 en 2006 naar het Astrid Park afzakten was er maar eentje die het niet kon maken: Christian Leiva. “El Negro” verkaste na één seizoen na Sporting Charleroi. De drie anderen waren absolute topspelers. RSC Anderlecht heeft iets met Argentijnen.

Nicolas Pareja debuteerde als twintigjarige in het eerste elftal van Argentinos Juniors, de club van oorsprong van ene Diego Maradona. Hij was de enige speler die ene Nicolas Frutos van Independiente uit de wedstrijd kon houden. In 2006 trok hij in het zog van diezelfde Frutos voor 2 miljoen naar het verre Anderlecht. Pareja werd aangetrokken als de vervanger van Vincent Kompany die naar Hamburg was vertrokken. Nicolas Pareja was een fantastische polyvalente verdediger. Sierlijk, technisch sterk maar niet zo snel. Dat maakte hij goed door een geweldige spelintelligentie. Na twee seizoenen vertrok hij naar Espanyol in Spanje om vervolgens enkele seizoenen voor Spartak Moskou en bij de Spaanse topclub FC Sevilla het mooie weer te maken. Met Sevilla won hij tweemaal de UEFA Europa LeagueNico Frutos noemde hem “Het Knipmes”.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!