Antwerp FC 0-0 RSCA

Vrijdagavond trok paars-wit naar de Bosuil, waar Royal Antwerp FC hen opwachtte voor de laatste competitiewedstrijd van 2019. Coach Frank Vercauteren stuurde dezelfde elf het veld op als tegen KRC Genk vorige zondag. Anderlecht keerde terug naar huis met 1 punt, na een 0-0 gelijkspel.

Beide teams begonnen alert aan de wedstrijd. Dieumerci Mbokani en Michel Vlap kwamen in een goede schietpositie terecht, maar in beide gevallen werd er gevlagd voor buitenspel. Slecht uitverdedigen leidde bijna tot de 1-0, maar de thuisploeg kon niet profiteren. The Great Old voerde snel de druk op en we kregen een felle strijd te zien, zonder grote kansen weliswaar ondanks het aandringen van Antwerp. Bij de rust stond het 0-0.

In de tweede helft kregen we min of meer hetzelfde spelbeeld te zien. Een stevige rood-witte pressing, maar ook nu ging Sporting er goed mee om. De duels werden er niet zachter op, maar onze jonge jongens lieten zich niet uit hun lood slaan door de ervaren tegenstanders. Na ruim een uur spelen volgde er dan toch een grote kans, voor Dieumerci Mbokani, maar de aanvaller miste het kader. De match leek eindelijk open te breken. Jeremy Doku waagde zijn kans, maar Sinan Bolat stond goed opgesteld en bracht redding. Bijna viel de 0-1 uit de lucht, toen een center van Albert Sambi Lokonga op de lat eindigde. Met het slot in zicht pakte Aurelio Buta uit met een afstandsschot, maar Hendrik Van Crombrugge duwde het leer in corner. Ook een kopbal van Ivo Rodrigues maakte hij onschadelijk. Dankzij deze twee mooie reddingen bleef de 0-0 op het bord en pakt Anderlecht een punt.

Antwerp FC : Bolat, De Laet, Lamkel Zé, Refaelov, Arslanagic, Defour (55’ Benson), Hoedt, Buta, De Sart, Mbokani & Mirallas (81’ Rodrigues)

RSCA : Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Kompany, Cobbaut, Zulj, Vlap (86’ Kiese Thelin), Doku (77’ Saelemaekers), Chadli (66’ Kayembe), Lokonga & Roofe

Voir cette publication sur Instagram

Antwerp FC 0-0 #RSCA @ HALF-TIME ⚽ #COYM #ANTAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

Antwerp FC 0-0 #RSCA @ FULL TIME ⚽ #COYM #ANTAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder

KV Kortrijk in de kwartfinales. Le prochain tour de la Coupe sera disputé à domicile. 🟣⚪