Antwerp 2-0 RSCA

Deze zondag reisde RSCA af naar Antwerp FC. Twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd van vorig weekend tegen Oud-Heverlee Leuven. Amir Murillo was geschorst en werd vervangen door Killian Sardella. Christian Kouamé, terug van schorsing, kwam in de plaats van Benito Raman. Paars-wit verloor de wedstrijd op de Bosuil.

Na een lange periode waarbij beide teams vooral naar elkaar keken, kreeg Antwerp na een half uur de eerste duidelijke kans. Een schot van Radja Nainggolan raakte de lat. Dit was de enige echte kans voor beide partijen in een evenwichtige, maar zeer gesloten eerste helft.

Na de hervatting kwam Anouar Ait El Hadj, na een mooie actie van Joshua Zirkzee en Christian Kouamé, dicht bij de openingstreffer, maar doelman Butez kon redding brengen. De thuisploeg reageerde onmiddellijk met Michael Frey en Michel Ange Balikwisha die beiden het doel net misten.

Christian Kouamé scoorde bijna met een kopbal na een goede voorzet van Francis Amuzu, maar Jean Butez redde opnieuw en Antwerp opende de score via de counter via Yusuf Abdullahi. 1-0 voor Antwerp. Tien minuten voor tijd raakt Taylor Harwood-Bellis Frey in het strafschopgebied met een penalty als gevolg. Hendrik Van Crombrugge kon in eerste instantie het schot van Michael Frey stoppen, maar Frey profiteerde van de rebound.

Ondanks nog twee kansen in de slotminuten voor Francis Amuzu en Josh Cullen slaagde ons team er niet in het net te vinden. De eindstand: 2-0. Onze eerste nederlaag in de Pro League sinds 29 augustus. Na de interlandbreak ontvangt RSCA Kortrijk in het Lotto Park (ticketing).

Antwerp FC: Butez, De Laet, Engels, Nainggolan, Yusuf, Balikwisha (86’ Fischer), Benson (86’ Samatta), Vines, Seck, Dwomoh (74’ Gerkens) & Frey

RSC Anderlecht : Van Crombrugge, Sardella (75' Mykhaylychenko), Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Olsson (83’ Ashimeru), Ait El Hadj (73’ Refaelov), Verschaeren (58’ Amuzu), Zirkzee (58’ Raman) & Kouamé

Doelpunten: 63’ Yusuf (1-0) & 82’ Frey (2-0)