Anderlecht verslaat Standard met 1-0

Zondagavond ontving paars-wit in het Lotto Park de Rouches voor de eerste Clasico van het seizoen. De basisploeg wijzigde op vier plaatsen in vergelijking met de verplaatsing naar Genk. Pieter Gerkens, Elias Cobbaut, Isaac Kiese Thelin en Alexis Saelemaekers kwamen in de ploeg. Michel Vlap en Francis Amuzu verhuisden naar de bank, terwijl Vincent Kompany (geblesseerd) en Samir Nasri (ziek) verstek moesten geven.

Na ruim een kwartier spelen volgde de eerste kans in een evenwichtige wedstrijd. Nacer Chadli haalde uit met een volley, maar de bal eindigde veilig in de handen van doelman Arnaud Bodart. Aan de overkant was Standard even voor het halfuur gevaarlijk via Merveille Bokadi die hard voorlangs trapte. Enkele minuten later opende Sporting de score. Een hakballetje van Nacer Chadli zette Alexis Saelemaekers in de zestien op weg naar doel. Die nam de bal even mee om hem vervolgens laag overhoeks binnen te trappen. Michel Vlap, ingevallen voor de geblesseerde Pieter Gerkens, kwam vervolgens nog dicht bij de 2-0. Doelpuntenmaker Saelemaekers kwam goed naar binnen en zette de bal perfect voor op Vlap, maar de kopbal van de Nederlander ging naast. Paars-wit ging de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was het lange tijd wachten op kansen. Na een uur spelen kwam Albert Sambi Lokonga het veld op voor Peter Zulj. Paul José Mpoku leek meteen na de invalbeurt van zijn broer een vrije trap mooi binnen te krullen, maar Hendrik Van Crombrugge zweefde de bal knap uit doel. Het sluitstuk moest nadien ook nog tussenkomen bij pogingen van Konstantinos Laifis en Mehdi Carcela. Anderlecht eiste de bal meer en meer op, maar het was Gojka Cimirot die bijna scoorde. Zijn strakke schot ging naast. Francis Amuzu kwam in het slot van de wedstrijd gevaarlijk opzetten, maar zijn lage plaatsbal verdween net naast doel. Zo werd de ruststand vandaag ook gewoon de eindstand: 1-0, de eerste zege van het seizoen voor RSCA. Come on you Mauves!

Doelpunt: 31’ Saelemaekers (1-0)

RSCA: Van Crombrugge, Gerkens (35’ Vlap), Chadli (72’ Amuzu), Cobbaut, Zulj (62’ Sambi Lokonga), Thelin, Sandler, Dewaele, Verschaeren, Sardella & Saelemaekers

Standard de Liège: Bodart, Cimirot, Emond (75’ Boljevic), Carcela, Amallah (66’ Limbombe), Bokadi, Gavory, Vojvoda, Bastien (85’ Dragus), Laifis & Mpoku

Voir cette publication sur Instagram

This is how we line up tonight! 📋 #RSCA #COYM #ANDSTA

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

YES! 🔥 #ANDSTA #RSCA #COYM

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder