Anderlecht uitgeteld in Europa

Paars-wit verloor donderdagavond 8 november met 2-0 op het veld van Fenerbahçe. Door deze nederlaag is Anderlecht Europees uitgeschakeld, ook al staan er nog twee wedstrijden op het programma (thuis tegen Spartak Trnava en op bezoek bij Dinamo Zagreb).

Anderlecht en Fenerbahçe creëerden vooral de eerste twintig minuten enkele (kleine) kansen. Bij de Turken zorgde vooral Slimani voor het gevaar, maar diens vizier stond niet scherp vandaag. Nadien verwaterde het spel een beetje, tot Adrien Trebel kort voor rust bijna scoorde. Zijn vrije trap raakte de lat.

Na de rust controleerde Anderlecht de wedstrijd, maar dat leidde niet tot kansen. Goals bleven dan ook uit, tot een voorzet van Mathieu Valbuena aan de overkant in doel dwarrelde. Plots stond Anderlecht op achterstand. Enkele minuten na die klap was het helemaal over en uit: diezelfde Valbuena bood Michael Frey de 2-0 aan en die twijfelde niet.

Doelpunten: 70’ Valbuena (1-0), 74’ Frey (2-0)

Fenerbahçe: Tekin, Ali Kaldırım,  Özbayraklı, Ayew, Frey, Valbuena (82’Köybaşi), Slimani, Jailson (88’Isla), Neustädter, Skrtel & Elmas

RSCA: Didillon, Saelemaekers (76’ Najar), Bornauw (46’ Sanneh), Vranjes, Milic, Kums, Trebel (76’ Sambi-Lokonga), Makarenko, Gerkens, Bakkali & Dimata

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!