Anderlecht sluit 2018 af met thuiszege

Donderdagavond kreeg RSC Anderlecht het bezoek van Waasland-Beveren, op de 21ste speeldag van de Jupiler Pro League. Het paars-witte elftal zag er behoorlijk anders uit in vergelijking met de verplaatsing naar Moeskroen. Dennis Appiah, Ryota Morioka, Antonio Milic, Edo Kayembe en Sven Kums namen de plaats in van Alexis Saelemaekers, Pieter Gerkens, Ognjen Vranješ, Zakaria Bakkali en Ivan Santini.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Francis Amuzu en Sven Kums konden niet profiteren van de goede voorzet van Nany Dimata. Even later was het wel raak. Nany Dimata opende de score op aangeven van aanvoerder Sven Kums: 1-0. Paars-wit domineerde vervolgens de eerste helft, al bleven grote kansen uit. Bij de rust stond het dan ook 1-0.

Na de rust was de eerste kans voor de bezoekers, op een stilstaande fase, maar de poging van Opoku Ampomah kon doelman Thomas Didillon niet verontrusten. De kopbal van Sebastiaan Bornauw op hoekschop van Sven Kums kende meer succes: de jonge verdediger bracht Anderlecht op 2-0 met zijn eerste competitiegoal.

Andy Najar zocht zich vervolgens een weg naar de 3-0, maar de Hondurees kon zijn actie niet bekronen met een doelpunt. Twintig minuten voor tijd kwam ook Francis Amuzu dicht bij de derde goal, maar hij kon de voorzet van Nany Dimata niet verzilveren. Enkele minuten later kreeg Ciske een nieuwe kans, maar doelman Debaty kwam, met hulp van de paal, gepast tussen. In de toegevoegde tijd viel de derde goal dan toch. Nany Dimata dook goed op in de zestien en legde met zijn tweede van de avond de 3-0 eindstand vast.

Doelpunten: 9’ Dimata (1-0), 51’ Bornauw (2-0) & 91’ Dimata (3-0)

RSCA : Didillon, Appiah, Bornauw, Milic, Cobbaut, Najar (82’ Saief), Kums, Kayembe, Morioka (82’ Gerkens), Amuzu (89’ Saelemaekers) & Dimata

Waasland-Beveren : Debaty, Massop, Moren, Lulic (62’ Vellios), Bizimana (82’ Jubitana), Forte, Verstraete, Ampomah, Caufriez, Vukotic & Schryvers (56’ Badibanga)