Anderlecht en Gent delen de punten

Donderdagavond sloot RSC Anderlecht in eigen huis de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League af met een duel tegen KAA Gent. In vergelijking met de match op Eupen verdween Adrien Trebel (geblesseerd) uit de ploeg, Michel Vlap nam zijn plaats in. Paars-wit liep uit tot 3-1, maar in het slot sloegen de Buffalo’s terug.

De bezoekers zetten vroeg in de partij hoog druk, maar de eerste echte kans was voor de thuisploeg. Thomas Kaminksi moest plat op een ver schot van Sambi Lokonga. Na een kwartier spelen ging ook Edo Kayembe zijn kans, maar zijn verre knal kon de bezoekende doelman evenmin verontrusten. Yari Verschaeren kende wel succes. De jonge Rode Duivel kon de bal in doel duwen na een goede voorzet van Elias Cobbaut. Laurent Depoitre antwoordde echter gevat door op aangeven van Vadis Odjidja-Ofoe snel de gelijkmaker in doel te schuiven. Op slag van rust moest Thomas Kaminksi nog twee keer bij de pinken zijn op aanvallen van Alexis Saelemaekers, maar de 1-1 bleef minstens nog een kwartier op het bord staan.

Na de kantwissel bediende Alexis Saelemaekers Kemar Roofe, maar die kwam net te laat aanglijden om het leer in doel te werken. De mannen van Franky Vercauteren voerden de druk nu op, maar kwamen tot weinig concreet doelgevaar. Na een fout op Albert Sambi Lokonga ging de bal op de stip. Kemar Roofe nam zijn verantwoordelijkheid en legde de bal in de linkerbenedenhoek. Twee minuten later scoorde de Engelse aanvaller opnieuw. Vanuit de tweede lijn dropte hij de bal in de verste hoek binnen. Naar het slot dan, waar Hendrik Van Crombrugge tien minuten voor tijd knap tussenbeide kwam op een poging van Laurent Depoitre. Onze doelman pakte even later ook nog eens een strafschop van Roman Yaremchuk – de scheids bestrafte Elias Cobbaut (handspel) – maar in de rebound was hij kansloos. In de absolute slotfase viel dan nog de 3-3 uit de lucht, meer bepaald vanop het hoofd van Igor Plastun.

Goals : Verschaeren (1-0), 24’ Depoitre (1-1), 68’ Roofe (2-1, pen), 70’ Roofe (3-1), 84’ Yaremchuk (3-2, pen), 90+4’ Plastun (3-3)

RSCA : Van Crombrugge, Luckassen, Cobbaut, Kana, Dewaele, Kayembe, Lokonga, Saelemaekers (84’ Doku), Verschaeren, Vlap (76’ Zulj) & Roofe

AA Gent : Kaminski, Ngadeu, Owusu, Yaremchuk, Odjidja Ofoe, David (61’ Bezus), Dejaegere (72’ Dompé), Asare, Lustig (68’ Castro-Montes), Depoitre & Plastun