Aline Zeler: "Voetjes op de grond houden"

De damesploeg van RSCA houdt momenteel een winterstage in het Spaanse Oliva, waar de tweede seizoenshelft voorbereid wordt. Vandaag hielden we een praatje met Aline Zeler, de 100-voudige Belgische international die terugkeerde naar Paars-Wit.

"Ik besloot afgelopen zomer terug te keren naar RSC Anderlecht omdat ik hier altijd goeie contacten ben blijven houden", licht Zeler haar keuze toe. "Ik kende de staf goed, en vooral dan hun ambities voor dit seizoen. Die factoren gaven me veel zin om terug te keren naar de ploeg die ik in 2009 verlaten had. Ik ben vastberaden om de club aan de titel te helpen waar al zo lang op gewacht wordt. Voor mij persoonlijk zou het dan de negende landstitel zijn. Ik ben oprecht heel blij met mijn keuze. Er zit veel kwaliteit in onze groep en er is veel veranderd sinds ik hier vertrok. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld ook trainen op het complex in Neerpede."

Aline is ook tevreden met de hele organisatie rond de stage en de damesploeg. "We kwamen hier maandagavond aan en droegen allemaal hetzelfde clubkostuum. Dat zijn kleine details die aantonen dat de club ook geeft om de vrouwenafdeling. Ook het feit dat we de kans krijgen om hier zeven dagen door te brengen, bewijst dat. Het complex waar we verblijven wordt bezocht door alle grote teams. Dit soort stage, met soms drie trainingen per dag, is ideaal om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden. We zijn gefocust op het voetbal en kunnen hier werken aan onze techniek en tactiek. Het is een voordeel dat we overdag kunnen trainen, want dat is nog niet mogelijk in België. Daar trainen we 's avonds, omdat alle meisjes werken of nog studeren."

De centrale verdedigster speelt een belangrijke rol in de ploeg. "Ik zorg voor de communicatie op en naast het veld. Tijdens de trainingen schrik ik er dan ook nooit voor terug om de troepen bij de les te houden. Je moet altijd de voetjes op de grond houden. Van buitenaf gezien denken veel mensen dat we makkelijk kampioen zullen worden omdat we op papier de beste ploeg hebben, maar in realiteit moeten we hard blijven werken. Deze groep is hongerig en wil vol voor de vooropgestelde doelen gaan, want deze landstitel zou voor veel meisjes hun eerste zijn. Ik probeer de ploeg wat bij te brengen qua spelniveau, en de kalmte en het balbezit te helpen bewaren. De sfeer in de groep is echt geweldig dankzij de goede mix van jeugd en ervaring. En er zitten niet weinig feestbeesten in deze ploeg", lacht Zeler.

Om het gesprek af te sluiten, vroegen we aan Aline hoe zij haar toekomst in het voetbal ziet. "Ik leef momenteel van dag tot dag en wil graag de doelen die de club dit seizoen heeft gesteld helpen bewerkstelligen. Ik heb al veel verwezenlijkt in het vrouwenvoetbal, maar ik wil ook meer tijd vrijmaken voor mijn familie, want dat is ook erg belangrijk voor mij."

Lees verder

Sporting verdiende een eerste overwinning in de Champions' play-offs, maar neemt slechts één punt mee uit Genk.
83’ | OUT Yari Verschaeren - IN Mohammed Dauda 🟣⚪ #COYM #GNKAND
67’ | OUT Lukas Nmecha & Majeed Ashimeru - IN Jacob Bruun Larsen & Francis Amuzu 🟣⚪ #COYM #GNKAND