Aimé en Marc terug in het Astridpark

Zondagavond neemt paars-wit het op tegen KRC Genk. De aftrap van die wedstrijd zal gegeven worden door Aimé Anthuenis en Marc Hendrikx, allebei hebben ze een gemeenschappelijk verleden bij de twee clubs. 

Aimé Anthuenis was trainer in het Astridpark van 1999 tot 2002. In de periode werd hij twee keer op rij kampioen (2000 en 2001). Ook de Ligabeker (2000) en twee Supercups (1999 en 2000) werden onder zijn bewind veroverd. Maar zijn grootste wapenfeit is waarschijnlijk de succesvolle Champions League-campagne tijdens het seizoen 2000-2001. Na een heroïsche wedstrijd in Porto, plaatsten de jongens van Anthuenis zich voor de groepsfase. In die groep hielden ze Manchester United, PSV en Dynamo Kiev achter zich. In de tweede ronde volgden Real Madrid, Leeds United en Lazio Roma, maar daar stopte het voor paars-wit. In die groep eindigden ze derde. De 2-0 thuiszege tegen Real Madrid was de slotmatch van een memorabele Europese campagne.

Net zoals Aimé Anthuenis, kwam Marc Hendrikx over van KRC Genk. De coach kende de linkerflankspeler van zijn periode bij de Limburgers. Hendrikx speelde 97 wedstrijden voor RSCA. Hij vertrok in 2004 met een titel en een supercup op zak. Hij zette zijn carrière verder bij Lokeren, Germinal Beerschot, STVV en Eupen.

Welkom terug in het Astridpark!

Lees verder