5-2 verlies in Gent voor onze beloften

De beloften van RSC Anderlecht kenden gisteren een echte off-day tegen AA Gent. Ondanks de 5-2 nederlaag blijven ze, na een goeie heenronde, wel sterk het klassement aanvoeren met een mooie 21 op 30. De jongens van Craig Bellamy trainen nog door tot overmorgen en genieten daarna van een welverdiende vakantie.

In Gent begon Paars-Wit goed aan de partij. Iets voor het halfuur kwam jong RSCA ook op voorsprong. Chris Kalulika profiteerde van een afgeweken schot van Luka Adzic om de 0-1 op het bord te zetten.

De thuisploeg kon de scheve situatie voor de pauze nog rechtzetten dankzij twee snelle uitbraken van Dylan Mbayo, een spits uit de Gentse A-kern. Meteen na de rust torende Jan Van Den Bergh hoog boven alles en iedereen uit op een hoekschop om de 3-1 voorbij Didillon binnen te koppen. Niet veel later diepte Sacha Banse de kloof verder uit met een schitterende trap. (4-1).

Antoine Colassin kon twintig minuten voor tijd nog milderen tot 4-2, maar het kalf was toen al verdronken voor Anderlecht. Henry Bahi zette de 5-2 eindscore op het bord en bezorgde Gent een overwinning met glans tegen de leiders.

Tijdens de tweede helft maakten Jerko Guldix en Loïc Masscho hun terugkeer op het veld na hun blessures. En al even opmerkelijk was het debuut van Mario Stroeykens. Hij werd in september 15 en verzamelde nu al zijn eerste speelminuten bij de U21.

Na de winterstop hernemen onze beloften op 20 januari om 19u30 tegen Club Brugge, op het veld van Wolvertem.

RSCA: Thomas Didillon, Hotman El Kababri, Lucas Lissens, Thierry Lutonda, Théo Leoni, Nayel Mehssatou (78’ Jerko Guldix), Chris Kalulika (59’ Mario Stroeykens), Anouar Ait El Hadj, Luka Adzic (56’ Loïc Masscho), Mathis Suray & Antoine Colassin

Doelpunten: Kalukika (0-1) Mbayo (1-1), Mbayo (2-1), Van Den Bergh (3-1), Banse (4-1), Colassin (4-2) & Bahi (5-2)

Lees verder

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪