1-0 nederlaag op het veld van KAA Gent

Zondagavond trok paars-wit naar Gent op de 22ste speeldag van de Jupiler Pro League. Voor Fred Rutten was het zijn eerste officiële match als coach van RSC Anderlecht. De Nederlander kon weliswaar niet rekenen op de diensten van Adrien Trebel en Landry Dimata, beiden geblesseerd. Edo Kayembe en Ivan Santini namen hun plek in. Ook Ivan Obradovic en Kara Mbodji stonden in de basis.

Bij pogingen van Alexander Sorloth en Vadis Odjidja moest Thomas Didillon meteen heel goed tussenkomen. Anderlecht reageerde via Sven Kums. Op aangeven van Zakaria Bakkali dwong hij doelman Thomas Kaminski tot een redding. Vervolgens ging Zakaria Bakkali, aangespeeld door Francis Amuzu, zijn kans. Ook hier kwam Kaminski goed tussenbeide. In de rebound kon Pieter Gerkens niet profiteren. Voor rust kregen Jean-Luc Dompé en Ivan Santini nog een kleine mogelijkheid, maar de 0-0 stand bleef op het bord.

Na rust kon Andy Najar net niet profiteren van geharrewar in de zestien. Nadien bleven de kansen een tijdje uit. Na een goed uur spelen kwamen de Gentenaars dicht bij het openingsdoelpunt, maar de kopbal van Roman Yaremchuk en het schot van Jean-Luc Dompé misten net het kader. Een kwartier voor tijd pakte Francis Amuzu een tweede gele kaart. Kort na die uitsluiting klom de thuisploeg dan op voorsprong. Een individuele actie van Roman Yaremchuk werd afgewerkt door Alexander Sorloth. Een paars-wit antwoord bleef uit, waardoor de drie punten in Oost-Vlaanderen bleven.

KAA Gent : Kaminski, Souquet, Plastun, Odjidja (79’ Verstraete), Sorloth, Dompé (70’ Dejaegere), David (70’ Derijck), Yaremchuk, Asaré, Bronn & Esiti

RSCA : Didillon, Najar, Kara, Milic, Obradovic, Gerkens (46’ Morioka), Kums, Kayembe, Amuzu, Bakkali (62’ Saelemaekers) & Santini (83’ Doku)

Lees verder