"Bekerverlies tegen Genk is extra motivatie"

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday Newsletter van woensdag 12 mei. Schrijf je hier in om als eerste dit soort artikels te ontvangen.

De rake kopslag van Matt Miazga tegen Antwerp maakte een wereld van verschil. Sporting blijft zo op gelijke hoogte met stamnummer 1 en de kloof met de volgende tegenstander, Racing Genk, bedraagt nog maar 3 punten. En met die laatste ploeg heeft paars-wit nog een eitje te pellen, aldus Matt Miazga.

“De laatste keer dat we tegen Genk speelden, zagen we hen feest vieren op ons veld. Dat willen we deze keer absoluut voorkomen”, vertelt verdediger Matt Miazga ons. “Toch verandert het onze voorbereiding niet. We kijken naar onszelf en naar hoe we een zo goed mogelijke prestatie kunnen neerzetten tegen de Genkenaars. We hebben al twee keer tegen hen gewonnen in de reguliere competitie, daar willen we nu een vervolg aan breien.”

De dubbele confrontatie tegen Genk is ook zeer belangrijk voor de uitkomst van deze Champions’ play-offs. De Limburgers zijn de ploeg in vorm, terwijl Anderlecht in haar laatste 8 competitiewedstrijden niet heeft verloren. Ook Miazga weet het belang van deze wedstrijden: “We willen elke wedstrijd een zo goed mogelijke prestatie neerzetten en zo hoog mogelijk eindigen met dit team, zonder daarbij op een concrete plaats te focussen. De twee wedstrijden tegen Genk zullen ons in ieder geval veel leren.”

Volley bij Reading als knapste goal

Dit seizoen wierp Miazga zich op tot rots in de branding achterin, maar tegen Antwerp wist de verdediger ook te scoren. “De coach vroeg me om tijdens de laatste minuten mee naar voren te trekken om te doen wat ik goed kan: oorlog maken in de box en koppen. De laatste minuut gaf Adrien Trebel een perfecte voorzet en ik kon er mijn hoofd tegen zetten: 2-2. Zo’n late doelpunten geven uiteraard een zalig gevoel”, beschrijft de Amerikaan zijn goal.

“Ik mocht bij al mijn clubs geregeld mee naar voor trekken, bij corners of om iets te forceren op het einde van de wedstrijd. Toch heb ik nooit echt veel doelpunten gemaakt, of het moet bij de U9 zijn geweest, toen ik wel nog spits was. Mijn laatste doelpunt dateert van vorig seizoen, bij Reading in de Championship (Engelse tweede klasse). Een volley”, lacht Miazga. “Mijn knapste doelpunt en ook één van de weinige keren dat ik niet met de kop scoorde. Hopelijk kan ik het team dit jaar nog veel helpen, met doelpunten of goede verdedigende acties.”

Lees verder