Seizoen 3 van MAUVE. neemt je opnieuw mee achter de schermen bij RSCA

MAUVE.

Voor het derde seizoen op rij geeft de documentairereeks MAUVE. een unieke blik achter de schermen van RSC Anderlecht. De camera’s sprongen ook aan het begin van het seizoen 2022-2023 opnieuw aan. 

Vanop de eerste rij maakt de kijker de voorbereiding mee op het nieuwe seizoen met de nieuwe hoofdcoach Felice Mazzù en zijn staf. Al snel wordt duidelijk dat de joviale Mazzù resoluut verder bouwt op het project van de club, met gemiddeld zes pure ‘Made in Neerpede’-spelers op het veld. Dat de club voluit de kaart van jong talent blijft trekken, zie je ook aan de inkomende transfers van youngsters als Nilson Angulo, Ishaq Abdulrazak, Moussa N’Diaye, Sebastiano Esposito en Fábio Silva. Die laatste drukt met knappe goals meteen zijn stempel op de club en verovert al snel de harten van de fans.

Al snel in het seizoen komt er een eerste cruciale opdracht aan voor Mazzù en zijn troepen: de kwalificatie voor de eerste Europese groepsfase in jaren. De dubbele confrontatie met de Young Boys uit Bern mondt uit in een penaltythriller in het Lotto Park. Dankzij youngsters zoals Noah Sadiki en kapitein Hendrik Van Crombrugge haalt paars-wit de buit binnen en speelt het dit seizoen de groepsfases van de UEFA Europa Conference League.

Aan het einde van de mercato haalt paars-wit met Jan Vertonghen en Amadou Diawara dan ook nog eens twee spelers met bakken ervaring binnen.. Het seizoen kan nu écht beginnen. En dus ook dat van MAUVE. 

De eerste aflevering van MAUVE. werd vorige week uitgezonden op Play Sports en VOO, en is vanaf nu ook beschikbaar op MAUVE TV met Nederlandse en Franse ondertitelingen.

Vanaf eind december zit je dichter dan ooit in het spoor van de eerste ploeg. Vanaf dan krijg je maandelijks een aflevering van MAUVE te zien, goed voor in totaal 8 afleveringen. Noteer alvast 23/12 in je agenda voor aflevering 2.

Lees verder