Dit was de Futsal Champions League in Brussel

Van 26 tot 29 oktober had RSCA Futsal de eer om gastheer te zijn voor de hoofdronde van de Futsal Champions League. Plaats van afspraak: het gloednieuwe Belleheide Center. In een groep die door de deskundigen al snel als de 'groep des doods' werd gekwalificeerd, deed RSCA Futsal het erg goed en eindigde als tweede.

Meer dan 2.500 toeschouwers kwamen gedurende de drie wedstrijddagen bijeen om RSCA Futsal aan te moedigen. Kon je er niet zijn? Dit is wat je miste:

Goals, goals, goals

Twee doelpunten tegen Kairat Almaty, vier tegen Sporting Paris en twee tegen Palma Mallorca. De aanval van RSCA Futsal was in goede vorm tegen tegenstanders van formaat. Bekijk de hoogtepunten van de drie wedstrijden op ons YouTube-kanaal.

BEKIJK DE HOOGTEPUNTEN

De rangschikking

RSCA Futsal eindigde op de tweede plaats in zijn groep, op gelijke punten met de Kazachen uit Kairat en de Spanjaarden uit Palma. Die tweede plaats volstaat om door te stoten naar de volgende ronde, de Elite Round, waarin nog maar 16 teams over zijn.

Thuis

Tijdens de drie wedstrijddagen kwamen meer dan 2500 toeschouwers naar het Belleheide Center. Gabriel Grello, aanvoerder van RSCA Futsal: "Het was een fenomenale sfeer. Het maakte onze eerste ervaring in de Champions League met paars-wit ongelooflijk."

En nu?

De loting voor de Elite Round van de Futsal Champions League vond plaats op donderdag 3 november in Genève. Sporting lootte alweer een verraderlijke groep, met onder meer Barça, de titelverdediger in de CL, als tegenstander. Ter herinnering: alleen de eerste van de groep gaat naar de volgende ronde, de Final Four. Onze Elite Round vindt plaats in Pula (Kroatië), van 22 tot 27 november.  Volg RSCA Futsal op Instagram, Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven.

COYM!

Lees verder