"We zullen er alles aan doen om door te stoten"

BRIAN RIEMER

Brian Riemer & Zeno Debast spraken met de pers in Razgrad voor de wedstrijd tegen Ludogorets

RSC Anderlecht reisde woensdag met een selectie van 23 spelers af naar Razgrad, Bulgarije, om het op te nemen tegen Ludogorets in de knock-out play-offronde van de Conference League. Alleen Francis Amuzu bleef uit voorzorg in België. Brian Riemer & Zeno Debast spraken met de pers in de Huvepharma Arena in Razgrad.

"Voor mij is morgen een dag van vreugde", zei coach Brian Riemer. "Ik denk dat het team een grote inspanning heeft geleverd om zich in deze positie te brengen. Elke keer je je weet te kwalificeren na een Europese groepsfase, is dat gewoon een goede prestatie. Het is zo'n wedstrijd waarin je een soort vrijkaartje hebt om te laten zien waar je voor staat en je Europese en internationale ambities te tonen. Het is een totaal andere wedstrijd dan die in de competitie, dus je zult mij niet horen zeggen dat deze wedstrijd niet zo belangrijk is als de wedstrijd die we zondag in Kortrijk spelen. We zullen er alles aan doen om door te stoten."

In verband met een eventuele rotatie in de basiself benadrukte coach Riemer de tactische flexibiliteit van de ploeg. "Zoals we in alle wedstrijden hebben gedaan tot dusver, zal ik me samen met de coachingstaf concentreren op de tactiek voor deze specifieke wedstrijd. We hebben de tegenstander geanalyseerd om de meest geschikte spelers te selecteren. Ik kan jullie verzekeren dat mijn hoofd alleen bij deze wedstrijd is en nergens anders. Ludogorets is gewoon een zeer goed voetballende ploeg. Ze willen van achteruit opbouwen en ze hebben een aantal goede individuele profielen in aanvallend opzicht. Ze hebben ook kracht en snelheid in de ploeg en er lopen een aantal slimme voetballers rond die het tempo kunnen bepalen, ook op de kleine ruimte. Het is een team dat graag de bal heeft en graag aanvallend voetbal speelt."

Ook Zeno Debast schoof aan bij de persconferentie. Onze jonge verdediger 'Made in Neerpede' blijft solide prestaties leveren in het hart van de verdediging en is een van de jongste spelers in Europa met het meeste aantal wedstrijden dit seizoen op de teller. “Of ik nog niet vermoeid ben? Soms wel, want er zijn gewoon erg veel wedstrijden, maar we hebben bij Anderlecht alle mogelijke faciliteiten en een fantastische staf die daar goed mee omgaat en ons goed verzorgt.”

“Deze wedstrijd is opnieuw een goed leermoment, om opnieuw ervaring op te doen. Natuurlijk is het een belangrijke wedstrijd. Of Jan Vertonghen belangrijk is in mijn ontwikkeling? Uiteraard, Jan is niet alleen belangrijk voor mij maar voor het hele team. Hij is een echte leider op en naast het veld en probeert het team steeds beter te maken op een positieve manier.”

Lees verder