Ludogorets 1-0 RSCA

Paars-wit zakte donderdagavond af naar Razgrad voor een confrontatie met PFC Ludogorets. Vier wijzigingen tegenover de basiself die afgelopen weekend STVV versloeg. Majeed Ashimeru, Lior Refaelov, Francis Amuzu (blessure) en Benito Raman ruimden plaats voor Amadou Diawara, Krisitan Arnstad, Mario Stroeykens en Islam Slimani. De 1-0 nederlaag zorgt ervoor dat Sporting thuis moet winnen met twee doelpunten verschil om verlengingen te vermijden en kwalificatie af te dwingen voor de achtste finales van de UEFA Conference League.

Anderlecht stond bij het begin van de wedstrijd onder druk en kwam al snel op achterstand na een kopbaldoelpunt van Igor Thiago. Na 20 minuten kon Sporting een eerste keer dreigen, maar het schot van Anders Dreyer verdween in het zijnet. Op het half uur schoot Verschaeren net naast vanuit de draai. Op slag van rust trof Anders Dreyer nog de paal na een slimme pass van Murillo. Zo doken beide teams de kleedkamer met een 1-0 stand.

In de tweede helft ging Sporting door op z'n elan met meer dan 60% balbezit, maar met minder uitgesproken kansen, op een afstandsschot van Kristian Arnstad na. Coach Brian Riemer bracht na een dik uur Lior Refaelov, Majeed Ashimeru en Benito Raman in. Doelman Bart Verbruggen zorgde met een fraaie één-op-één redding op een poging van Kiril Despodov. Die overigens nog werd afgevlagd voor buitenspel. Sporting bleef druk zetten en kon Benito Raman nog alleen voor doelman Sergio Padt zetten, maar hij besloot helaas op de keeper. Een gelijkmaker bleef zo uit in Razgrad.