Conference League : Laçi 0-3 RSCA

Het laatste fluitsignaal is gegeven in de Elbasan Arena in Albanië. Eindscore: 0-3. We nemen dus een mooie voorsprong voor de terugwedstrijd van volgende week donderdag in het Lotto Park. 

Paars-wit domineerde het eerste half uur, al creëerde het weinig kansen. Bij de eerste echte mogelijkheid ging de bal al meteen tegen het net. Hannes Delcroix werd vrijgelaten op een corner van Lior Refaelov en opende de score met zijn allereerste goal voor RSCA. Enkele momenten later raakte Yari de bal goed in de 16 op aangeven van Gomez: rakelings naast. Net voor de pauze verdubbelde Sporting nog de score met een kopbalgoal van Wesley Hoedt, opnieuw op aangeven van Lior Refaelov van aan de hoekschopvlag. 

Kristoffer Olsson was meteen ijverig na de pauze en zette de doelman aan het werk met een stevig schot. Die laatste was dan weer niet opgewassen tegen een trap van Lior van net buiten de 16. Met het resultaat veilig gesteld, besliste de coach om de ploeg te roteren en de match te controleren. Joshua Zirkzee, sinds begin deze week bij de groep, mocht zijn eerste minuten in een mauve shirt maken. Hij liet zich opmerken met enkele prima combinaties. Al bij al een logisch resultaat bij onze terugkeer naar het Europese toneel. 

Laçi : Sherri, Roganovic, Qato (46' Zulfiji), Lushkja (86' Sulovari), Malota, Guindo (78' Prengaj), Deliu (86' Deliu), Velija, Ademi (68' Ziko), Ignatovic & Zarubica

RSCA : Van Crombrugge, Sardella, Harwood-Bellis, Hoedt, Delcroix (85' Murillo), Gomez (68' Mykhalychenko), Olsson (61' Ashimeru), Cullen, Verschaeren, Refaelov (68' Ait El Hadj) & Raman (61' Zirkzee)

Goals : 26' Delcroix (0-1), 42' Hoedt (0-2) & 60' Refaelov (0-3)

Herbeleef de wedstrijd

TICKETS VOOR RSCA - LAÇI

Reeds twee derde van de tickets voor de terugwedstrijd tegen Laçi zijn ondertussen de deur uit. We kunnen niet wachten om jullie terug te zien in een vol en sfeervol Lotto Park. Nog tot maandag 9 augustus hebben abonnees en Mauve+ leden voorrang. Tickets aankopen voor RSCA - Laçi kan op rsca.be/tickets. Heb je meerdere abonnementen, dan kan je plaatsen reserveren via rsca.be/ticketslaci. Enkele dagen na uw aanvraagn, ontvangt u een email met de downloadbare tickets. 

Lees verder

Deze 20 spelers stappen morgen op de bus richting Charleroi. COYM

Deze 20 spelers stappen morgen op de bus richting Charleroi. COYM