KV Mechelen 1-3 RSCA

Sporting startte achter de kazerne voor het eerst met Moussa N'Diaye in de basis. Hij kwam op de linkerwingback te staan. Ook Julien Duranville begon aan de wedstrijd, hij vervoegde Fábio Silva voorin. Het werd een wedstrijd met twee gezichten, waarbij Sporting een goede tweede helft speelde en Mario Stroeykens zijn eerste twee doelpunten voor het eerste elftal van paars-wit wist te scoren.

De wedstrijd begon evenwichtig zonder duidelijke kansen langs beide kanten, maar al na 12 minuten ging de bal op de stip na een duwfout van Wesley Hoedt in de zestien. De elfmeter werd omgezt door Jordi Vanlerberghe, KV Mechelen op voorsprong. De eerste helft was vervolgens helemaal voor de thuisploeg. Nikola Storm en Julien Ngoy waren enkele keren gevaarlijk, maar wisten niet te scoren. Na een half uur spelen zat de wedstrijd van Julien Duranville er al op. Hij moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Francis Amuzu. De pionnen werden bij de wissel enigszins verzet, waarna er kansjes kwamen voor Fábio Silva en Yari Verschaeren.

Beterschap kwam er na de rust. Wesley Hoedt bleef in de kleedkamer, de paars-witte verdediging zou de tweede 45 minuten met vier achterin gaan spelen. De Nederlander werd vervangen door Mario Stroeykens, en die greep meteen zijn kans. Al bij zijn eerste balcontact werd hij bediend door Francis Amuzu na een rebound op een schot van Fábio Silva, en de jongen Neerpedespits vond meteen de netten. 1-1, Sporting met vernieuwde moed.

Na enkele kansen van Boli Bolingoli en Geoffry Hairemans trok paars-wit het laken in de tweede helft helemaal naar zich toe. Mario Stroeykens - opnieuw hij - wist te scoren na opnieuw een schot van Fábio Silva dat geblokt werd door thuisdoelman Coucke. En de Portugees maakte het feest helemaal compleet na een mooie doorsteekpas van Moussa N'Diaye. 1-3 eindstand, en drie belangrijke punten voor alweer een drukke week.