2-2 gelijkspel in Mechelen

Op donderdagavond trok Sporting naar KV Mechelen. Er was slechts één wijziging in het basiselftal ten opzichte van vorig weekend: Yari Verschaeren maakte plaats voor Thorgan Hazard. Tactisch wisselden Louis Patris en Kristian Arnstad ook van positie. In hun derde competitiewedstrijd van 2024 pakte paars-wit een punt op verplaatsing. Ze behaalden zo een derde gelijkspel op rij, ondanks dat ze twee keer op voorsprong kwamen.

Anderlecht begon sterk en kreeg de eerste duidelijke kans. Het schot van Theo Leoni werd afgeketst door verdediger Elias Cobbaut en Kasper Dolberg schoot op doel, maar Gaëtan Coucke redde knap. Uit de daaropvolgende corner was het Thorgan Hazard met een goed en een laag schot, hij opende op deze manier de score. 0-1 voor RSCA. Op het kwartier bracht een mooie actie van Louis Patris en Kasper Dolberg, Theo Leoni in een goede positie. Maar de poging van de middenvelder werd op het laatste moment geblokt door de verdediging. De thuisploeg sloeg terug met een schot van Geoffry Hairemans, dat Kasper Schmeichel weinig moeite kostte. Na een half uur ging het krullende schot van Mario Stroeykens net naast en werd een inzet van dichtbij van Antonio Bill geblokt door Kasper Schmeichel. Vlak voor rust ging een voorzet van Thorgan Hazard nog net naast. 0-1, een logische stand bij rust.

Al snel in de tweede helft was het Antonio Bill die Louis Patris uitspeelde en vanuit een moeilijke hoek de 1-1 op het scorebord kon plaatsen. KV Mechelen bleef druk zetten en na een uur moest Kasper Schmeichel twee keer redden op Patrick Pflücke en Geoffry Hairemans. Paars-wit probeerde terug te vechten via Kasper Dolberg, maar zijn inzet was te zwak. Theo Leoni en Kasper Dolberg werden iets later vervangen door Yari Verschaeren en Luis Vázquez. Met nog een kwartier te spelen kopte de Argentijn de ploeg weer op voorsprong. Nadien was het meteen aan Kasper Schmeichel, die redde knap op de kopbal van Elias Cobbaut. Op het einde van de wedstrijd, in de 90e minuut, wees de scheidsrechter naar de penaltystip voor een licht contact tussen Mario Stroeykens en Geoffry Hairemans. Die laatste zette zelf de strafschop om. In de blessuretijd had doelman Gaëtan Coucke nog een uitstekende parade in petto op een schot van Thorgan Hazard.