Sporting in de Champions' play-offs

Deze zondag speelde RSCA in het Guldensporenstadion voor de 34e en laatste speeldag van het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League. Yari Verschaeren werd in de basis vervangen door Anouar AIt El Hadj wegens een blessure. Paars-wit won met 2-3 en plaatste zich verdiend voor de Champions' play-offs.

De Kerels startten het best en waren vanaf het begin gevaarlijk. Messaoudi's schot werd weggewerkt door Hendrik Van Crombrugge, de pogingen van Moreno en Watanabe misten net het doel. Op het kwartier moest HVC opnieuw redding brengen op een poging van Messaoudi. Even later forceerde de Algerijnse vleugelspeler een strafschop, die werd omgezet door Trent Sainsbury. De thuisploeg genoot niet lang van het voordeel. Kristoffer Olsson stelde, na een goede collectieve pressing, Joshua Zirkzee in staat om gelijk te maken. Paars-wit kwam terug in de wedstrijd, maar het was Messaoudi die, na een snelle tegenaanval, onze aanvoerder opnieuw tot een goede redding dwong. In de nasleep moest zijn tegenspeelster in twee stappen ingrijpen op een schot van Anouar Ait El Hadj. 1-1, stand bij de rust.

Sporting begon beter aan de tweede helft dan aan de eerste. Josh Cullen's schot werd geblokt door de keeper, maar dat was niet het einde. Christian Kouamé werd even later diep gestuurd, en die wist Anouar Ait El Hadj te bereiken. Het schot van de jonge Brusselaar werd aanvankelijk nog geblokt, maar in de rebound bracht hij de score op 1-2. Enkele ogenblikken later gaf Joshua Zirkzee Christian Kouamé de kans om er 1-3 van te maken. Sporting op rozen. KVK kwam daarna terug in de wedstrijd dankzij Bryan Reynolds: 2-3. De jarige coach Kompany moest even later Sergio Gómez naar de kant halen, de Spanjaard blesseerde zich ongelukkig aan de lies bij een vrije trap. Ook de jonge Kristian Arnstad en Benito Raman mochten nog minuten maken. RSCA wist na een spannend slot de zege veilig te stellen, en kwalificeert zich zo voor de Champion's play-offs met een derde plaats op het einde van de reguliere competitie.

KVK : Deman, Reynolds (84’ Henen), Watanabe, Sainsbury, Messaoudi, Kadri, Sissoko (67’ Jonckheere), Badamosi (46’ Herrmann), Torp (67’ Selemani), Mehssatou  & Moreno (67’ Mbayo)

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gomez (74’ Mykhaylichenko), Cullen, Olsson, Ait El Hadj (62’ Amuzu), Refaelov (74’ Arnstad), Zirkzee (74’ Raman) & Kouamé

Goals : 20’ Sainsburry (1-0), 24’ Zirkzee (1-1), 53’ Ait El Hadj (1-2), 56’ Kouamé (1-3), 67’ Reynolds (2-3)

Lees verder