"Naar het Kiel trekken met enorm veel goesting en vuur"

Deze vrijdag stond Vincent Kompany de pers te woord. Hij blikte vooruit op verplaatsing naar Beerschot van deze zondag, een belangrijke match bovenaan het klassement.

De coach leek rustiger dan ooit. “We hebben ons vrij goed kunnen voorbereiden tijdens deze interlandbreak. We hebben de terugkeer van onze internationals goed gepland, die moesten van veel verschillende bestemmingen terugkomen. Op dit moment gaat alles goed, ook met de resultaten van de coronatests. Enkele spelers konden spijtig genoeg nog niet meetrainen met de groep, omdat ze het protocol voor terugkeren uit het buitenland moeten volgen en in quarantaine moeten blijven tot de resultaten van hun test. Maar we hebben een brede kern die klaar is om ten strijde te trekken. Wat de resultaten van de laatste coronatests ook zijn, we trekken onze plan.”

Hoe bereid je een match voor tegen Beerschot, de revelatie van de eerste helft van dit seizoen? De Antwerpenaren hebben op dit moment zowel de slechtste verdediging als de beste aanval van de Pro League. “Het hoogste aantal doelpunten tegen én gescoord, da’s inderdaad uniek! Ik heb hun prestaties met plezier gevolgd en geanalyseerd, niet alleen als coach, ook als voetballiefhebber. Het is een interessante ploeg, die een heel directe manier van spelen en counteren op de mat brengt. Maar ik concentreer me op RSCA en ons spel: onze aanvallen en onze verdediging moeten op punt staan. Ik wil dat we met onze eigen aanvallen het verschil maken. Ik begrijp de sterkte van hun aanvallend trio, maar het allerbelangrijkste is dat we zelf naar daar trekken met enorm veel goesting en vuur.

De hoofdcoach is niet van plan om het balbezit zomaar over te laten aan de Ratten: “Het principe van ons spel is altijd hoog druk zetten, de bal veroveren en impact hebben. In alle volgende matchen, of dat nu tegen Beerschot, Standard of nog een andere ploeg is. Het doel is om genoeg kansen te hebben om te scoren. We zijn ook de ploeg die tot nu toe het minste counters toestond.

Amir Murillo is een van de paars-witte spelers in vorm, merkte de pers op. “Hij is nog altijd niet op zijn piek. Hij is later op het toneel verschenen dan anderen en met zijn 24 jaar heeft hij nog een enorme progressiemarge. Hij kan nog veel hoger spelen dan hier. Op dit moment brengt hij ons heel veel bij. Zijn kracht is het offensieve in zijn spel, maar hij kan op verdedigend vlak nog veel vooruitgang boeken. We werken bijvoorbeeld hard aan zijn positiespel. Amir is een vaste waarde op wie we elke match kunnen rekenen. Ik ben blij dat we vandaag zo’n profiel in de ploeg hebben.

Lees verder