"Die titel is nog niet binnen"

Ook in het vrouwenvoetbal staan de play-offs voor de deur. Op de eerste speeldag waren de RSCA Women nog vrij, maar op zaterdag spelen de dames op OH Leuven. Kassandra 'Kassie' Missipo blikt vooruit.

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday Newsletter van vrijdag 16 april. Schrijf je hier in om als eerste dit soort artikels te ontvangen.

“Een speciaal seizoen, zo in coronatijden en zonder supporters”, blikt Kassandra Missipo terug op haar eerste jaar bij Anderlecht. “Toch kan ik echt wel trots terugkijken naar de reguliere competitie. We hebben bijna al onze wedstrijden gewonnen. Nu is het kwestie van de kers op de taart te zetten tijdens de play-offs en de titel te pakken.”

Voor velen lijkt het al een uitgemaakte zaak dat Anderlecht straks zichzelf als kampioen opvolgt, maar Kassie wil nog niet te vroeg victorie kraaien. “Voetballers hebben altijd een ego. We mogen dan wel alle wedstrijden tegen de concurrenten gewonnen hebben, in die andere teams zit ook veel talent. En zij willen geen derde of vierde keer van ons verliezen. Bovendien kennen ze ons steeds beter. Daarom was het voor ons misschien niet zo slecht dat we aan het einde van het reguliere seizoen tegen White Star verloren. Verliezen hoort bij voetbal en zo keken we eens in de spiegel.”

Gent als grootste concurrent

Achter Anderlecht staan Gent, Standard en Leuven kort op elkaar. Van die teams ziet Missipo haar ex-club Gent als de grootste concurrent. “Zij hebben aan het begin van het seizoen wat punten verloren, maar zitten nu in een positieve spiraal. Maar door de deling van de punten kan het ineens heel snel gaan, voor alle ploegen. Iedereen staat kort bij elkaar. Als wij twee keer verliezen, halen meteen twee teams ons bij.”

Het beloven met andere woorden spannende play-offs te worden. Voor het eerst met een aantal wedstrijden die live op TV worden uitgezonden. “Ik merk daar inderdaad wel wat reactie op”, aldus Missipo. “Al mag het altijd wat meer zijn, natuurlijk. Enkel de eerste wedstrijd van ons reguliere seizoen, tegen Standard, werd live uitgezonden, terwijl ik denk dat er heel wat Anderlechtsupporters graag de wedstrijden van het vrouwenteam willen zien. Hopelijk zitten ze allemaal voor tv wanneer onze volgende wedstrijd wordt uitgezonden.”

KLASSEMENT

Lees verder