Jeremy Doku maakt overstap naar Stade Rennais FC

Jeremy Doku trekt naar de Franse eersteklasser Stade Rennais. Dat kwamen de 18-jarige flankaanvaller en beide clubs zonet overeen. RSC Anderlecht gunt hem deze volgende stap van harte en wenst Jerre alle succes toe voor het vervolg van zijn carrière.

Jeremy kwam in 2012 aan op de academie in Neerpede. In 2018 maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut bij de eerste ploeg van paars-wit. Met zijn snelheid en technische vaardigheden was hij de eerste die doorbrak van de sterke lichting uit 2002. In totaal scoorde hij 6 doelpunten voor de club en was hij goed voor 7 assists in 37 wedstrijden op het hoogste niveau. Jeremy werd vorige maand voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels en scoorde meteen bij zijn eerste basisplaats.

Jeremy vertelt: “Ik ben de club en iedereen met wie ik de afgelopen jaren werkte zo dankbaar voor alle kansen die ik hier gekregen heb. Anderlecht zal voor de rest van mijn leven mijn thuis blijven. Maar nu heb ik enorm veel zin om mij te gaan bewijzen in een sterke competitie en de Champions League, een absolute jongensdroom. Bij Rennes ga ik hard werken en mijn speelkansen gebruiken om nog sterker te worden.”

Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht, heeft een dubbel gevoel bij het vertrek: “Jeremy nu verkopen was geen onderdeel van ons plan, dus ik betreur dat we hem moeten laten gaan. Maar we kregen van Rennes een zeer goed bod, een absoluut recordbedrag voor RSCA. In de huidige situatie, die iedereen intussen wel kent, was het niet te weigeren. Met de overeengekomen transfersom kunnen we de financiële gezondheid van de club, stap per stap, blijven veiligstellen. Jeremy, die deze stap hogerop verdient, wensen we allemaal veel geluk toe bij dit nieuwe avontuur.”

Peter Verbeke, sportief directeur: “Vanuit sportief oogpunt is deze transfer natuurlijk een zware aderlating. Het is ook een transfer die niet past binnen onze sportieve visie. Maar we moeten eerst onze financiële positie veiligstellen, vooraleer we die visie ten volle kunnen uitrollen. Het is nu aan Yari, Mus, Francis en anderen om een stap te zetten. Daarnaast was het ook de wens van Jeremy om deze stap te zetten en zich verder te ontwikkelen bij een club die in de Champions League actief is. Deze transfer is wel opnieuw een compliment voor onze gehele jeugdwerking. We wensen Jeremy alle succes en hopen dat Rennes niet zijn eindbestemming zal worden.”

Veel geluk, Jeremy, hopelijk tot binnenkort. Make us proud, ket!

Lees verder