Ismael Baouf tekent zijn eerste profcontract

Ismael Baouf tekent zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. Hij tekent een contract tot 2026.

Ismael ruilde afgelopen zomer de jeugdopleiding van Sporting Charleroi in voor die van Neerpede. Tijdens seizoen 2022/23 was hij een vaste waarde in de centrale verdediging van onze U18's. In de play-offs van de Challenger Pro League kreeg Ismael zelfs een voorproefje van het profvoetbal met speelminuten tegen Club NXT en RWDM.

Fans van Neerpede konden Baouf al aan het werk zien tijdens de Future Cup in april. Daar was hij aanvoerder van de U17-delegatie van RSCA, waar hij een uitstekende beurt maakte in onder meer de internationale wedstrijden tegen Chelsea, Ajax en PSG.

De verdediger met geboortejaar 2006 zal volgend seizoen deel uitmaken van de ruime kern van coach Marink Reedijk.

Jean Kindermans, Hoofd Jeugdacademie :

Ismael is vrij laat onze opleiding binnengestapt maar heeft zich op één seizoen tijd binnen de U18 vlot ontwikkeld als centrale verdediger. Hij is beenhard in het verdedigende duel, kopbalsterk en heeft een accurate inspeelbal. Met nog meer leiderschap en communicatie kan hij binnen afzienbare tijd via de RSCA Futures de stap naar de A-ploeg zetten.

Jesper Fredberg, CEO Sports :

“We zijn erg blij dat Ismael zijn eerste profcontract tekent bij RSC Anderlecht. Hij past in het profiel dat we zoeken voor zijn positie. Nu is het aan hem om zich eerst te bewijzen bij de U18's en RSCA Futures om zo geleidelijk door te groeien naar het A-team."

 

Félicitations, Ismael.

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.