KAA Gent 1-1 RSCA

RSC Anderlecht reisde zondagavond af naar de KAA Gent Arena. Brian Riemer stelde exact dezelfde elf op als tijdens de overwinning op Cercle Brugge vorig weekend. Théo Leoni keerde terug maar begon op de bank, net als Benito Raman. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

De wedstrijd begon met veel tempo aan beide kanten, maar pas na 15 minuten kreeg Gent twee doelpogingen. Julien De Sart en Matisse Samoise konden Kasper Schmeichel niet in de problemen brengen. De thuisploeg drong hard aan en had het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om dit om te zetten in een doelpunt. Na een half uur moest Ludwig Augustinsson plaatsmaken voor Moussa N'Diaye na een slecht contact met Hugo Cuypers. Een paar minuten voor rust namen de Buffalo's dan toch de leiding na een schot van Matisse Samoise dat door Thomas Delaney buiten bereik van Kasper Schmeichel werd afgeketst. Net voor rust wees de scheidsrechter naar de stip nadat Tsuyoshi Watanabe een overtreding beging op Thorgan Hazard. Kasper Dolberg, koelbloedig als altijd, schoot raak: 1-1 bij de rust.

Anderlecht begon energiek aan de tweede helft en Davy Roef moest alert zijn op de inzet van Thorgan Hazard. De wedstrijd volgde daarna hetzelfde patroon als in de eerste helft. Gent domineerde het balbezit, maar kreeg slechts één uitgespeelde kans. Kasper Schmeichel redde daarna nog een poging van Matisse Samoise. Op het uur kwam Théo Leoni erin voor Mario Stroeykens. Echte kansen waren er nauwelijks, maar in de blessuretijd was Luis Vázquez - die op het veld kwam voor Kasper Dolberg - twee keer dichtbij een mogelijk doelpunt. Een verdiend punt tegen de Buffalo's in een fel duel waarin beide ploegen nooit opgaven.