KRC Genk 5-2 RSCA

Zondag trok RSCA naar leider Racing Genk voor de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Tussen de lijnen kwam zowat de zelfde basiself als tegen AZ Alkmaar van donderdagavond, enkel de geblesseerde Amir Murillo werd vervangen door Killian Sardella op rechtsachter. Paars-wit verloor met zware 5-2-cijfers, en staat met nog maar één wedstrijd te spelen op twee posities van een plek in play-off 2.

RSCA begon goed en kregen de eerste twee echte kansen van de match via Islam Slimani, maar de Algerijnse spits werd twee keer afgestopt door Maarten Vandevoordt, die zeker bij de eerste poging een uitstekende redding verrichtte. De thuisploeg reageerde via Angelo Preciado, wiens kopbal naast ging, en Joseph Paintsil, wiens schot goed werd geblokt door Bart Verbruggen. Enigszins tegen de gang van het spel in waren het de Limburgers die het net vonden toen Mbwana Samatta vanaf de rand van het strafschopgebied een onhoudbaar schot in de bovenhoek loste. Paars-wit speelde zich daarna wat meer in de wedstrijd. Een schot van Killian Sardella werd goed geblokt door de thuisdefensie. Maar even later kon Islam Slimani de gelijkmaker onhoudbaar in het dak van het doel trappen. Maar lang kon paars-wit die stand niet vasthouden. In de blessuretijd duwde Bart Verbruggen een poging van Joseph Paintsil eerst nog weg, maar Aziz Ouattara benutte de rebound om er 2-1 van te maken.

De mannen van Brian Riemer kenden een desastreuze start van de tweede helft. Na een eerste kans van Bilal El Khannouss breidden de blauwwitten hun voorsprong meteen uit via Joseph Paintsil. Na een prachtige collectieve combinatie zorgde Bilal El Khannous vervolgens snel voor de 4-1. Anders Dreyer verkleinde de achterstand nog vanop rechts na een prima bal van Amadou Diawara, maar dat volstond niet. Coach Brian Riemer bracht in de tweede helft heel wat verse namen tussen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet keren. Integendeel, onze tegenstanders wisten hun voorsprong nog uit te diepen dankzij de dubbel van Joseph Paintsil. 5-2, Een slecht resultaat in de play-offrace. RSCA zal thuis tegen Mechelen moeten winnen en hopen dat Charleroi en Cercle niet winnen om nog in play-off 2 te belanden.