Puntendeling in Genk

Deze woensdagavond trok paars-wit naar Genk voor de derde speeldag in de Champions' play-offs. Jacob Bruun Larsen en Elias Cobbaut verdwenen uit de basis na de wedstrijd tegen Antwerp, zij werden vervangen door Majeed Ashimeru en Killian Sardella.

RSCA monopoliseerde het balbezit in het openingskwartier. Yari Verschaeren kreeg een kans op scoren, maar ook thuisspits Paul Onuachu opende bijna de score. Daarna moest doelman Maarten Vandevoordt zich reppen op een poging van Majeed Ashimeru. Hij belette de Ghanees het scoren. Even later was het dan wel raak. Ashimeru zette een aanval van paars-wit op, en die eindigde via Yari Verschaeren en daarna met een mooi schot van Anouar Ait El Hadj tegen de netten. De eerste helft bleef verdiend bij 0-1, hoewel Yari Verschaeren maar ook de Genkenaren nog een grote kans op scoren kregen.

De tweede helft verliep iets evenwichtiger dan de eerste. KRC Genk kreeg meer balbezit, aanvankelijk zonder echte kansen bij elkaar te spelen. Na een uur spelen slaagden ze er via een rake kopbal van Paul Onuachu toch in te scoren. Francis Amuzu kwam nog kort bij een nieuwe voorsprong, maar zijn schot eindigde niet in doel. Het vervolg van de wedstrijd was boeiend, met in de absolute slotfase nog een schot dat op het doelhout eindigde langs beide kanten, maar de wedstrijd eindigde op een gelijkspel. 1-1, Sporting keert terug naar Brussel met een punt, en vat met vertrouwen de nieuwe confrontatie met Genk van komende zaterdag aan.

KRC Genk : Vandevoordt, Arteaga, Ito, Heynen, Bongonda, Hrosovsky, Onuachu, Munoz, Lucimi, Thorstvedt & Cuesta

RSCA : Verbruggen, Nmecha (67’ Bruun Larsen), Cullen, Mychailichenko, Ashimeru (67’ Amuzu), Miazga, Ait El Hadj, Sambi Lokonga, Verschaeren (83' Dauda), Sardella & Murillo

Goals : 33’ Ait El Hadj (0-1) & 67’ Onuachu (1-1)