Belangrijke overwinning in en tegen Genk (1-2)

Zondag trok RSCA naar Genk voor een sleutelwedstrijd in de strijd voor Play-off I. Paars-wit speelde een erg sterke wedstrijd, en bracht de drie punten mee naar de hoofdstad.

De wedstrijd begon nochtans slecht voor paars-wit, met een slechte inschatting van Anouar Ait El Hadj en Matt Miazga die meteen werd afgestraft door Théo Bongonda. 1-0 na twee minuten spelen. Maar Sporting herpakte zich meteen, en knokte zich in de match met aanvallend voetbal. Na een kwartier tijd ging RSCA meteen weer erop en erover. Eerst ging een goeie trap van Francis Amuzu via de paal en de rug van thuisdoelman Danny Vukovic tegen de netten om de 1-1 op het bord te zetten. Niet veel daarna vond Albert Sambi Lokonga zijn maatje Anouar Ait El Hadj in de box. De jonge Molenbekenaar trapte met een snoeiharde volley zijn eerste profdoelpunt in doel. 1-2, voordeel voor paars-wit. Sporting bleef aanvallend voetbal op de mat leggen, en creëerde gevaar met onder andere pogingen van Jacob Bruun Larsen en Josh Cullen. Lukas Nmecha dreigde nog met het hoofd op aangeven van Amir Murillo, maar de stand bleef ongewijzigd. Na 45 minuten dominant voetballend ging RSCA rusten met een voorsprong.

KRC Genk kwam in de tweede helft meer aan de bal, en trok het laken wat meer naar zich toe. Toch bleven echt grote kansen voor de thuisploeg uit. Na een uur spelen ging Jacob Bruun Larsen naar de kant voor Paul Mukairu, die meteen voor veel gevaar zorgde maar er niet in slaagde om de score uit de diepen. De thuisploeg voerde de druk nog op, maar Timon Wellenreuther hield zijn netten schoon in de tweede helft. Eindstand 1-2. Drie belangrijke punten, en vooral het eerste profdoelpunt van Anouar Ait El Hadj.

Come on you Mauves!

KRC Genk: Vukovic, Arteaga, Ito, Heynen, Bongonda, Onuachu, Munoz, Lucumi, Thorstvedt (83’ Dessers), Cuesta & Preciado (46’ Toma)

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix, Lawrence, Cullen, Sambi Lokonga, Ait El Hadj (82’ Trebel), Amuzu, Larsen (61’ Mukairu) & Nmecha (73’ Dauda)

Goals: 2’ Bongonda (1-0), 19’ Vukovic (1-1, own-goal) & 22’ Ait El Hadj (1-2)