De maatregelen voor RSCA – Zulte Waregem

Ook na het Overlegcomité van vrijdag kan RSC Anderlecht supporters blijven verwelkomen voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Dat is allesbehalve een evidentie. Meer zelfs: dat we nog steeds van een vol stadion mogen genieten, nu het coronavirus opnieuw fel woekert, is een privilege dat we met z’n allen moeten koesteren.

We hebben van de overheid het vertrouwen gekregen om matchen met publiek te blijven organiseren. Daarbij zijn er enkele zeer duidelijke maatregelen afgesproken. Zo is het van het allergrootste belang dat de mondmaskerplicht* in het stadion altijd en overal gerespecteerd wordt. Er mag ook niet gegeten of gedronken worden in de tribunes. Alle bars en eetstanden in het stadion zullen om die reden ook gesloten blijven. Het Covid Safe Ticket met bewijs van vaccinatie, negatieve test of herstel van het virus blijft uiteraard ook vereist.

Ook de spelers en staff zullen opnieuw het mondmasker dragen in de dug-out en voor en na het fluitsignaal. We willen de fans oproepen om hun voorbeeld te volgen.

Het wordt zondag overigens een speciale wedstrijd, met een uitgebreid eerbetoon aan onze dierbare Lange Jojo en de terugkeer van een ander kind van het huis, Remco Evenepoel. Laten we er samen ten volle, maar met respect voor de maatregelen, van genieten. 

* Mondmaskers zijn verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. Wie geen masker heeft, zal er op de dag van de wedstrijd een kunnen aankopen aan een speciale stand aan onze Fanshop. Aanschuiven aan de Fanshop hoeft dus niet. 

Lees verder