RSCA Futures: terugblik halverwege het seizoen

Na 16 speelrondes genieten de RSCA Futures van een welverdiende winterstop zonder wedstrijden. Daar komt op vrijdag 12 januari een einde aan met een trip naar Beerschot. Het perfecte moment om terug te blikken op de eerste seizoenshelft van de Neerpedeboys.

Stand

RSCA Futures is het hoogst geklasseerde U23 team in de Challenger Pro League, voor Club NXT, SL16 FC en KRC Genk. De youngsters eindigden de eerste fase op de 9e plaats, op slechts 9 punten van leider Zulte Waregem. Daarnaast is paars-wit de derde beste uitploeg van de reeks.

Ploeg

Marink Reedijk gaf dit seizoen speelminuten aan voorlopig 27 spelers. Neerpede’s 2005 generatie, met onder andere Tristan Degreef, Anas Tajaouart, Luca Monticelli en Naïl Moutha-sebtaoui maakten indruk op waarnemers. Buitenlandse talenten als Nilson Angulo en Robbie Ure deden ook van zich spreken.

Leeftijd

18 jaar en 10 maanden. Dat is de gemiddelde leeftijd van de spelers die aantraden bij de RSCA Futures in de 2023/24 editie van de Challenger Pro League. De jonge Nunzio Engwanda, geboren in 2007, haalde de krantenkoppen bij de wedstrijd tegen Beerschot. Toen brak hij in het Lotto Park het record van jongste speler in het Belgische professionele voetbal.

Staf

Marink Reedijk en zijn staf werden voor hun succesvolle maand oktober (3 overwinningen uit 3 wedstrijden) beloond met de prijs 'Coach van de Maand'. Een knappe prestatie, aangezien deze trofee voor zowel de Jupiler Pro League als de Challenger Pro League geldt.

Er resten de RSCA Futures nog 14 wedstrijden in de Challenger Pro League, te beginnen met een verplaatsing naar Beerschot op vrijdag 12 januari om 20u. On continue, les gars

Lees verder