RSCA Futsal gastheer in Futsal Champions League

The floor is ours. RSCA Futsal is gastheer van de hoofdronde van de Futsal Champions League. De wedstrijden tegen Sporting Club de Paris, Kairat Almaty en AE Mallorca Palma Futsal zullen plaatsvinden in het Belleheide Center tussen 26 en 29 oktober. Dit wordt de allereerste deelname van RSCA Futsal aan een Europese competitie. De tickets en de mini-abo's zijn beschikbaar op ticketing.rsca.be. De wedstrijden zijn ook live te bekijken op MAUVE TV

RSCA Futsal heeft een zware groep geloot, bestaande uit Kairat Almaty, Sporting Club de Paris en Palma Mallorca Futsal.

Kairat Almaty is de te kloppen club in de groep. Ze komen uit Kazachstan en worden aanzien als een van de beste clubs uit Europa. Ze hebben de afgelopen tien jaar drie keer de finale van de Futsal Champions League bereikt. Kairat Almaty staat vijfde op de UEFA-ranglijst van de beste Europese futsalclubs.

Palma Mallorca is een van de beste teams uit Spanje. Ze eindigden vorig seizoen als tweede in de Spaanse competitie. Het is ook een team dat meestrijdt in Europa, ze staan op een mooie vierde plaats in de UEFA-ranglijst.

Sporting Club de Paris is de regerend kampioen van Frankrijk. Het is een officiële dochteronderneming van de Portugese club Sporting CP. Met vijf competitietitels en zes Franse bekers op hun naam is Sporting een gevestigde waarde in het Franse en Europese futsal.

HOE KAN IK TICKETS KOPEN?

Fans kunnen een mini-abonnement aanschaffen voor de drie wedstrijddagen maar ook dagkaarten zijn beschikbaar. De mini-abo’s zijn reeds beschikbaar op ticketing.rsca.be. Dagtickets zullen beschikbaar zijn vanaf woensdag 28 september.

De mini-abo’s kosten tussen 50 euro en 75 euro, afhankelijk van de plaatsen die u kiest. Dagkaarten kosten tussen 20 euro en 30 euro.

Onder 16 jaar geldt een speciaal tarief voor wedstrijden op woensdag en donderdag. Dagkaarten zijn 10 euro.

Futsal-seizoenkaarthouders van het seizoen 2022/23 hebben voorrang op hun eigen stoel. De stoel is voor hen gereserveerd.

KOOP HIER JE TICKETS

HOE ZIT DE FUTSAL CHAMPIONS LEAGUE IN ELKAAR?

De wedstrijden bestaan uit drie opeenvolgende kwalificatierondes - de voorronde, de main round en de elite round - en een Final Four. De drie kwalificatierondes worden gehouden in de vorm van minitoernooien waarbij vier teams elkaar thuis ontmoeten en vier dagen lang tegen elkaar spelen.

RSCA Futsal zit momenteel in de main round van de Futsal Champions League. De eerste drie clubs in de main round stoten door naar de volgende ronde, de elite round. Maar enkel de eerste twee teams halen er een voordeel uit bij de loting voor de volgende wedstrijd. Daarom is het van groot belang om een goed resultaat neer te zetten de main round.

Drie van de vier teams in onze poule gaan door naar de elite round. Dit is ook een mini-toernooi, bestaande uit 4 teams. Als RSCA Futsal zich kwalificeert, speelt het begin december in de elite round. Het doel is zich te kwalificeren voor de final four, die wedstrijden worden in april of mei gespeeld. De final four is de laatste ronde van het toernooi. In deze ronde spelen de twee beste teams tegen elkaar in de finale van de Futsal Champions League.

Lees verder