De tegenstander van vanavond

FCSB is beter bekend onder de oude naam Steaua Boekarest dat 26 keer Roemeense kampioen werd en in 1986 Europacup I won na strapschoppen tegen FC Barcelona. In de halve finale werd paars-wit toen nog uitgeschakeld door dit Steaua. In 2016 bezocht een delegatie ex-spelers nog het stadion en werden ze hartelijk ontvangen door Mister Michel. De video is te bekijken op ons Youtube kanaal.

In 2017 besliste de rechtbank dat de naam Steaua toebehoort aan een andere club die nu uitkomt in de Roemeense derde klasse, CSA Steaua. Officieel heet de tegenstander dus Fotbal Club FCSB.

FCSB kende in Roemenië een moeilijke start aan de competitie, maar wist haar laatste vier wedstrijden te winnen en klom zo naar de 6de plaats in de stand. In de Conference League bleven de resultaten achter. De dubbele confrontatie met Silkeborg verloor het tweemaal met 5-0. Het moet vanavond winnen om de uitschakeling te vermijden.

De situatie op twee speeldagen van het einde

De groepswinnaar plaatst zich voor de achtste finale van de Conference League, de 2de plaatst zich voor de knock-out play-offs tegen een team dat derde werd in de Europa League groepsfase. RSCA kan nog 2de worden en zich plaatsen voor die play-offs. Het moet wel winnen om zijn lot in eigen handen te houden. West Ham heeft nog nood aan één punt om de groepswinst veilig te stellen. FCSB moet vanavond winnen om de uitschakeling te vermijden. Bij gelijk aantal punten tellen de onderlinge duels.

Lees verder