Heenmatch in halve finale Croky Cup levert gelijkspel op

Donderdagavond trok RSC Anderlecht naar Eupen voor de eerste match van deze halve finale van de Croky Cup. Coach Vincent Kompany bracht dezelfde elf tussen de lijnen ten opzichte van de wedstrijd tegen Union. Paars-wit begon uitstekend aan de wedstrijd. Joshua Zirkzee wist al snel Christian Kouamé alleen voor doel te brengen en die werd neergehaald in de zestienmeter. Lior Refaelov zette de penalty koeltjes om.

Het duo Zirkzee-Kouamé was bedrijving, maar Kouamé mikte nog een bal op de Eupense doelman. Iets later beging Bohdan Mychailichenko een penalty-overtreding en zo kon Smail Prevljak de bordjes opnieuw gelijk hangen.

De twee ploegen hielden elkaar vervolgens in evenwicht. Sporting had het balbezit zonder daar echt gevaarlijke doelkansen uit te puren. Een poging van Yari Verschaeren werd nog onschadelijk gemaakt en een schot van Bohdan Mychailichenko ging maar net naast. 1-1 bij de rust.

Ook in de tweede helft domineerde RSCA de bal, weliswaar zonder veel doelgevaar. Op het uur gingen Kristoffer Olsson, Joshua Zirkzee en Yari Verschaeren naar de kant voor Majeed Ashimeru, Benito Raman en Francis Amuzu. Plots stond het 1-2, nadat Stef Peeters zijn schot overhoeks in doel zag verdwijnen. Christian Kouamé kreeg aan de overkant de bal in 2 keer niet in het doel maar in het slot kende de VAR nog een penalty toe na een fout op Lior Refaelov. De Israëliër aarzelde niet en zette de 2-2 op het scorebord.

De terugwedstrijd in het Lotto Park op 3 maart zal dus beslissen over de kwalificatie voor de finale van de Beker.

MEER FOTO'S

Eupen : Nurudeen, Alloh (71’ N’Dri), Peeters, Prevljak, Déom, Magnée (79’ Ngoy), Agbadou, Gnaka, Müsel (46’ Konstantelias) , Beck & Lambert

RSCA : Van Crombrugge, Mychailichenko (85’ Ait El Hadj), Hoedt, Magallán, Gómez, Olsson (66’ Ashimeru), Cullen, Verschaeren (66’ Amuzu), Refaelov, Kouamé & Zirkzee (66’ Raman)

Goals : 5’ Refaelov (0-1, pen), 14’ Prevljak (1-1, pen), 76’ Peeters (2-1) & 90+4’ Refaelov (2-2, pen)

Lees verder