KAS Eupen 0-1 RSCA

Zondagmiddag reisde Sporting af naar KAS Eupen voor de 31e speeldag van de Jupiler Pro League. Killian Sardella en Islam Slimani haalden de selectie niet voor deze wedstrijd. Met de play-offs in het vizier, doet paars-wit een goede zaak door de overwinning am Kehrweg dankzij een knap kopbaldoelpunt van Benito Raman in de tweede helft.

De eerste kans was voor De Panda’s. Een lage voorzet van Konan N'Dri belandde voor de voeten van Djeidi Gassama, maar diens schot kon Bart Verbruggen niet verschalken. Sporting kon niet meteen voor dreiging zorgen, ondanks het dominante balbezit. Pas op het einde van de eerste helft kwam Benito Raman twee keer dicht bij een doelpunt. De mooie afwerking op een voorzet van Anders Dreyer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zijn tweede schot tussen de palen werd gekeerd door de Eupense keeper. 0-0, een logische tussenstand bij de rust.

In de tweede helft kwamen de Brusselaars snel op voorsprong. De vroeg ingevallen Kristian  Arnstad sneed een vrije trap perfect aan en zorgde zo voor de assist voor het kopbaldoelpunt van Benito Raman. Een zeer fraaie kopbal van onze spits liet doelman Lennart Moser kansloos. Moser moest iets later opnieuw alert zijn bij een mooi gekruld schot van Kristian Arnstad. In het laatste kwartier raakte aan de overkant een kopbal van Boris Lambert de paal. Gary Magnée en Smail Prevljak misten nog kansen in de slotminuten. Maar de Mauves trokken uiteindelijk aan het langste eind. Zij namen de drie punten mee terug naar Neerpede.