Damian Roden wordt raadgever bij RSCA en Minnesota United

Performance Director Damian Roden blijft bij RSCA werken op regelmatige, niet-exclusieve basis.

De Welshman met ervaring in de Premier League en de MLS, wiens voornaamste taak het was om het Performance-departement te hervormen, zal RSCA blijven raadgeven.

Met alle coronarestricties ben ik sinds januari niet meer naar Neerpede kunnen komen. Ik zou elke keer, in beide richtingen, een lange quarantaine moeten respecteren. Dat maakt het heen en weer reizen naar mijn gezin in Groot-Brittanië onmogelijk. Daarom hebben de club en ik een kader uitgedokterd om de workload van het A-team en hun trainingcycli te blijven analyseren.”

Ik zal als consultant een klankbord blijven voor de performance-staff en we zullen goed blijven samenwerken. Ik wil Peter en Vincent bedanken voor hoe open ze stonden voor mijn manier van werken. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan blijven bijdragen aan dit ambitieuze project en deze mooie club verder vooruit te helpen”, vertelt Damian Roden.

Peter Verbeke, Sports Director bij RSCA, voegt daaraan toe: “Damian heeft enorm geholpen bij het ontwikkelen van een performance-structuur voor fysieke belasting, medische opvolging en voedingsadvies. Hij heeft de jongere stafleden met veel potentieel zoals Bram Geers (Head of Physical Coaching) en Niels Mathieu (Head of Physiotherapy) geholpen hun vaardigheden te ontwikkelen en zal dat blijven doen.