RSC Anderlecht onderneemt juridische stappen na artikels in HUMO

LOTTO PARK

Royal Sporting Club Anderlecht onderneemt juridische stappen naar aanleiding van het artikel in het weekblad HUMO verschenen op 7 februari 2023, getiteld ‘Mauve Malaise: de diepe crisis bij RSC Anderlecht’, en de bijdrage op HUMO.be van 15 februari 2023 getiteld “Mauve Malaise. Onze journalist blikt terug op het ophefmakende artikel over Anderlecht”.

In de artikels wordt aan de hand van anonieme getuigenissen een negatief, eenzijdig en foutief beeld geschetst van de clubleiding en de dagelijkse operationele werking van RSC Anderlecht. De club is van mening dat de journalist de wettelijke zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden en fouten heeft gemaakt bij het schrijven van de artikels. Het is ook niet de eerste keer dat de journalist in kwestie op deze manier over de club bericht.

De publicatie van deze artikels berokkent ondubbelzinnige schade aan RSC Anderlecht. Door een foutief beeld te schetsen van de dagelijkse werking binnen de club ontstaat immers onrust bij supporters, klanten, partners, medewerkers, (potentiële) spelers en het grote publiek.

Op basis van bovenstaande elementen heeft RSC Anderlecht beslist de auteur van de artikels te dagvaarden.

Royal Sporting Club Anderlecht wil benadrukken dat het de persvrijheid hoog in het vaandel draagt, zolang de wetgeving en de rechten van de club gerespecteerd worden.  

Lees verder