Charleroi 0-1 Anderlecht

Maandagavond reisde Anderlecht af naar Charleroi. Ten opzichte van de trip naar Genk in de beker werden Hendrik Van Crombrugge en Lior Refaelov (ziek) vervangen door Bart Verbruggen (eerste start van het seizoen in de JPL) en Mario Stroeykens. RSC Anderlecht won met een een 0- 1 score.

RSC Anderlecht begon met een laag blok en er waren maar een paar kansen voor de uitploeg. Na een kwartier viel Zeno Debast geblesseerd uit en Ken Nkuba profiteerde bijna van het tijdelijke numerieke overwicht om het verschil te maken, maar hij botste op Bart Verbruggen. Onze jonge centrale verdediger werd vervangen door Moussa N'Diaye. Bart Verbruggen moest nog voor rust een kopbal van Daan Heymans onschadelijk maken. De wedstrijd ging dus de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft miste Mario Stroeykens net het doel. Francis Amuzu stuitte vervolgens op de Burkinese doelman en Hervé Koffi had moeite om de bal in twee tijden te controleren. Ondanks talrijke wissels in de tweede helft werd de ploeg van Brian Riemer voortdurend gedwarsboomd door het verdedigende werk van de Zebra's.

Maar met nog een paar minuten op de klok werd Francis Amuzu na een mooie actie van Benito Raman en Anouar Ait El Hadj alleen voor doel gezet. De vleugelspeler stuitte opnieuw op Hervé Koffi, maar de doelman duwde de bal terug naar Adem Zorgane, die de bal in eigen doel schoof. Drie zeer belangrijke punten waardoor RSCA naar de 10e plaats stijgt.