Cercle 0-3 RSCA

Speeldag 13 betekende voetbal op zondagmiddag voor paars-wit. Het trok naar Jan Breydel voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge, de vierde in de stand. Théo Leoni werd met een lichte blessure uit de kern gelaten. Zo kon Thomas Delaney, hij net terug uit blessure, zijn plaats innemen in de basis centraal op het middenveld.

Cercle begon goed aan de wedstrijd, en zette hoog en intens druk op de verdediging van RSCA. Maar paars-wit wist onder de druk uit te komen, en dat leverde kansen op voor RSCA. De eerste kwam op naam van Thomas Delaney. Killian Sardella gaf een uitstekende voorzet vanop rechts, en de Deen kreeg in de rechthoek een uitstekende kans op de 0-1 voor de voeten. Hij besloot echter over. Cercle prikte even terug aan de overzijde met een kans voor Kazeem Olaigbe, maar de jarige Schmeichel neutraliseerde het gevaar. Na 20 minuten spelen kon Mario Stroeykens trappen, maar ook zijn schot vormde geen grote dreiging voor de thuisdoelman. Twee pogingen van Thorgan Hazard even later waren gevaarlijker, maar ook hij kwam niet tot scoren.

Maar later in de tweede helft kwam Sporting helemaal op dreef. Thorgan Hazard werd mooi bediend met het hoofd door Anders Dreyer, en onze nummer 11 wist zich enig mooi vrij te maken voor een schot door de bal over zijn tegenstander te wippen. De daaropvolgende trap trof de paal. Even later was alweer Hazard aan zet, die zich richting doel dribbelde en zich doorzette om Anders Dreyer te bereiken waarop de Deen de bal naar Kasper Dolberg wist te spelen die er 0-1 van maakte. En datzelfde trio maakte er opnieuw enig mooi 0-2 van. Hazard sneed naar binnen en vond Dolberg, en die legde af op Anders Dreyer die overtuigd de verste hoek vond. 0-2 aan de rust.

Een kwartier ver in de tweede helft maakte RSCA de wedstrijd helemaal dood. Anders Dreyer, opnieuw hij, legde de bal achteruit vanop rechts op Mario Stroeykens, en die legde de bal netjes weg in de linkerhoek. Cercle moest daarop nog meer op zoek naar een doelpunt, en dat leverde ook een aantal kansen op. Kasper Schmeichel hield echter de clean sheet op zijn verjaardag, en Sporting controleerde de wedstrijd. Dat gaf Arnstad, Vazquez, N'Diaye en Flips de kans om minuten te maken. Cercle 0, Sporting 3.