BX, RSCA en Telenet slaan de handen in elkaar voor Brusselse jeugd

A match made in heaven: BX Brussels, Royal Sporting Club Anderlecht en Telenet gaan een samenwerking aan om Brusselse jongeren via het voetbal te ondersteunen. De partners zullen de komende drie seizoenen samen inzetten op inclusie van de Brusselse jeugd via sport, digitale ontwikkeling, gender- en professionele inclusie.

De sociaal-sportieve organisatie BX werd opgericht in 2013 door Vincent Kompany, clubicoon en huidig hoofdcoach van RSC Anderlecht. BX groeide uit van een lokale voetbalclub met 300 leden tot het succesvol grootstedelijk project 'BX represent' met drie voetbalclubs in de Brusselse kanaalzone en 1300 leden. Dit seizoen werd ook RSCA Heizel, de provinciale tak van RSC Anderlecht, als vierde club toegevoegd aan het BX-netwerk. Het startschot van een officiële samenwerking die als doel heeft om Brussels jongeren te helpen om zich op, maar zeker ook naast het veld te ontwikkelen.

Telenet is de gedroomde partner voor deze nieuwe samenwerking. Telenet is sinds vorig seizoen de hoofdsponsor van RSCA Women en gaat nu ook een verbond aan met BX Brussels voor de komende drie jaar. Het partnership tussen BX, RSCA en Telenet steunt op een gezamenlijke visie en overtuiging dat sport - en voetbal in het bijzonder - een belangrijke accelerator kan zijn om diversiteit, gelijke kansen & inclusie te bewerkstelligen. En dat in alle wijken van Brussel.

Vier pijlers

Dankzij de financiële ondersteuning van Telenet wordt er werk gemaakt van vier pijlers: inclusie via sport, more girls in football, professionele inclusie en digitale inclusie. Die laatste twee pijlers worden meteen concreet gemaakt. Met de knowhow van Telenet wordt er aanstaande zondag 5 september een klaslokaaltje ingehuldigd op de terreinen van BX in Anderlecht. Het klaslokaaltje zal voorzien worden van een internet-connectie en zal dienen als studieruimte voor de jeugd van BX. Het zal ook de plek zijn waar jongeren hun talenten kunnen aanscherpen op het vlak van digitale vaardigheden, taalkennis en ondernemerschap dankzij partnerorganisaties als Coderdojo Belgium, YouthStart, BeCode en ToekomstAtelier (Tada).

De vier pijlers zullen centraal staan in het samenwerkingsakkoord tussen BX, RSC Anderlecht en Telenet dat in de komende drie seizoenen wordt uitgerold. “Door dit mooi Brussels project te steunen, zetten we ons engagement op vlak van diversiteit, gelijke kansen en inclusie nog eens in de verf”, klinkt het bij John Porter, CEO van Telenet. “Bij Telenet zijn we ervan overtuigd dat sport een middel kan zijn om te breken met heersende negatieve percepties en vooroordelen, bijvoorbeeld over vrouwen, maar ook om de onontgonnen talenten van jongeren te helpen ontwikkelen. Together, we can change the game.”

Ook Jos Donvil, CEO van RSCA, gelooft sterk in het partnerschap. “We hebben ons als club altijd al geëngageerd om de Brusselse jeugd te ondersteunen. Dat engagement wordt nu versterkt dankzij de expertise van BX en de belangrijke rol die zij in de Brusselse gemeenschap spelen. Telenet is al de sponsor van onze RSCA Women en kan nu ook het BX-project een duwtje in de rug geven.” Bij BX zijn ze eveneens enthousiast over de nieuwe samenwerking. “De unieke middelen en competenties die Telenet en RSC Anderlecht ons ter beschikking stellen, helpen ons nu al concreet met onze ontwikkeling. Dit bijzondere partnership is gebaseerd op heel nauwe interacties tussen de drie entiteiten, zodat wij de jongeren nieuwe kansen kunnen bieden en zo hun toekomstperspectieven kunnen verbeteren”, zegt Anne-Charlotte Mauroy, General Manager van BX.

MEER FOTO'S

Lees verder