"Voorronde Champions League is ons doel"

Met een fantastische vrije trap bracht Jacob Bruun Larsen Anderlecht afgelopen weekend op voorsprong. Maar weet je hoe bankzitter Larsen bovenaan het lijstje met vrije trapnemers kwam?

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday Newsletter van vrijdag 7 mei. Schrijf je hier in om als eerste dit soort artikels te ontvangen.

“Aanvankelijk reageerde de groep eerder teleurgesteld op het gelijkspel”, geeft Bruun Larsen toe. “Voetbal is een spel van emoties en wanneer je op het laatste moment nog een voorsprong uit handen geeft, is dat een bittere pil. In zijn speech vertelde de coach echter dat we een goede wedstrijd gespeeld hadden en haalde hij een aantal rake feiten aan, waarna de sfeer wel wat omsloeg. We hebben goed gespeeld tegen een goed elftal en op die manier bewezen dat we in de Champions Play-Off thuishoren."

Met zijn vrije trap zet Larsen een punt achter een mindere periode, eentje die hij deels wijt aan corona. “De wedstrijden komen zo snel achter elkaar door die propvolle kalender. Je hebt weinig tijd om te kunnen werken op training, om je een speelstijl eigen te maken. En net dat is zo belangrijk hier bij Anderlecht. Ik verzeilde dan ook op de bank, net toen we begonnen winnen. Nu heb ik echter het gevoel dat ik helemaal mee ben de speelstijl en ik hoop dan ook dat ik de volgende weken weer meer speeltijd krijg. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en samen met mijn ploegmaats Champions League voetbal afdwingen.”

Polyglot

Op het veld was het even zoeken voor de Deense winger, maar in de kleedkamer vond hij wel meteen een plaatsje. “Ik trok aanvankelijk vooral op met Timon Wellenreuther, ik ken hem nog van in Duitsland. Nadien kwam daar Lukas Nmecha bij, omdat hij ook Duits spreekt, maar eigenlijk kom ik met iedereen overeen. Dit is een groep die weet dat ze potentieel heeft. We werken dan ook hard samen om er het maximum uit te halen. 'Don't believe the hype, don't believe the drama' is niet voor niets ons motto. We zijn allemaal jonge spelers die samen de volgende stap willen zetten en dat is een zeer fijne omgeving om in te werken.”

Bruun Larsen vertelt het allemaal in vlekkeloos Engels, de taal die hij naast zijn moedertaal Deens en Duits machtig is. “Duitsland is een beetje mijn tweede vaderland. Ik speel er al sinds mijn vijftiende. Maar nu probeer ik ook Frans te leren, maar het is nog erg moeilijk. Taal vind ik heel belangrijk voor mijn integratie bij een nieuwe ploeg. Ondertussen is talen leren ook een beetje mijn hobby geworden.”

Bij onze laatste vraag komen we nog één keer terug op die magistrale vrije trap tegen Brugge. Waarom mocht bankzitter Bruun Larsen die nemen? “Da’s een goeie vraag”, lacht hij meteen. “Een aantal weken geleden hebben we een toernooitje gedaan op training. Alle spelers mochten vrije trappen nemen en ik heb gewonnen. Daarom stond ik bovenaan het lijstje. Ik werk er ook vaak op, samen met Jonas De Roeck en Craig Bellamy. Leuk dat dat werk resultaten oplevert.”