Rayane Bounida verlaat RSC Anderlecht

Rayane Bounida

Soms heeft een verhaal alles om te slagen, maar blijft de ontknoping uit. Rayane Bounida zal RSC Anderlecht op het einde van dit seizoen verlaten en tekent zijn eerste profcontract in het buitenland. 

Rayane stapte op 7-jarige leeftijd Neerpede binnen en maakte sindsdien een onuitwisbare indruk op al zijn ploegmaats en coaches bij RSC Anderlecht. Met zijn dribbelvaardigheid, technisch vernuft en zijn onnavolgbare vista wordt hij door onder meer Jean Kindermans, hoofd van onze jeugdopleiding, als een van de meest talentvolle spelers bestempeld die onze academie in haar rijke geschiedenis al voortbracht. 

De club doet er al jaren alles aan om het talent van Rayane en de vele andere beloftevolle ketten van Neerpede maximaal te ontwikkelen. In de eerste plaats op sportief vlak, met een professionele omkadering van jeugdspelers die bij de beste in Europa gerekend wordt. Maar ook op persoonlijk vlak en wat zijn schoolcarrière betreft heeft onze club Rayane altijd aangemoedigd en begeleid om het allerhoogste na te streven. Zoals een speler van Royal Sporting Club Anderlecht dat betaamt. Dat alles heeft bijgedragen tot het enorme talent maar ook tot de gewéldige jongen die Rayane Bounida vandaag is.  

Onze club bood Rayane een traject op maat aan om uiteindelijk zijn debuut in de eerste ploeg te maken

Rayane werd afgelopen week 16 jaar maar geniet al jaren interesse van internationale topclubs. Het spreekt dus voor zich dat Royal Sporting Club Anderlecht tijdig gesprekken aanknoopte om Rayane aan de club te binden. Onze club bood Rayane een traject op maat aan om uiteindelijk zijn debuut in de eerste ploeg te maken. Om in de voetsporen te treden van die andere toptalenten zoals Yari Verschaeren, Anouar Ait El Hadj of Zeno Debast die vandaag het mooie weer maken in het eerste elftal van die andere alumnus, Vincent Kompany. En misschien wel het pad te volgen van die talloze boys made in Neerpede zoals Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Alexis Saelemaekers of Albert Sambi Lokonga en Jérémy Doku die vandaag op het hoogste toneel in het buitenland schitteren. 

Ondanks het uitgestippelde sportieve pad, kiest Rayane ervoor om zijn opleiding verder te zetten in het buitenland. De club betreurt maar respecteert die beslissing. RSC Anderlecht wil de sportieve staff en in het bijzonder ook alle coaches en de pedagogische cel die Rayane al die jaren hebben begeleid uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet.

RSC Anderlecht zal blijven inzetten op die vele talenten die zich vandaag op Neerpede klaarstomen voor een mooie toekomst. Voor hen ligt een sportief traject klaar die voor velen uiteindelijk naar het eerste elftal van RSC Anderlecht zal leiden. Zoals onze fans verwachten van onze club en onze spelers. 

Op het einde van dit seizoen zwaaien we Rayane Bounida uit. Met spijt in het hart, maar met de meest oprechte gelukwensen. Rayane is een kind van Neerpede, een ket van het huis, pour toujours. Het ga je goed, Rayane. 

Lees verder