Makkelijke overwinning op het Kiel (0-7)

Voor de laatste wedstrijd van het jaar 2021 trok Sporting maandagavond naar het Kiel voor een competitiewedstrijd tegen de laatste in de stand. RSCA verscheen aan de aftrap met dezelfde basiself van de laatste paar wedstrijden. Paars-Wit besloot het kalenderjaar met een overtuigende overwinning tegen Beerschot.

Beerschot begon goed aan de wedstrijd met onder meer een kans van Marius Noubissi die werd gered door Hendrik Van Crombrugge. Na tien minuten keerde het tij al definitief. Na een double pass met Lior Refaelov, zette Sergio Gómez voor en kon Yari Verschaeren binnentikken. Na een paar net-niet-kansen voor paars-wit verdubbelde Yari Verschaeren de score na alweer een gemillimeterde voorzet van Gómez. Na ruim een half uur kon Joshua Zirkzee - in twee ­keer - in doel besluiten na een aanval opgezet door Christian Kouamé en Lior Refaelov. De kelk moest voor Beerschot tot op de bodem leeg want nog voor de rust kreeg Raphael Holzhauser rood na een fout op Kouamé die alleen op doel afstormde. Sporting 0-3 voor aan de rust.

Bohdan Mychailichenko en Majeed Ashimeru vervingen Amir Murillo en Kristoffer Olsson, beiden op één gele kaart van een schorsing, bij de aanvang van de tweede helft. Bij de eerste aanvallende actie tekende Lior Refaelov al meteen voor de 0-4. Met hun numerieke overwicht hielden de Brusselaars met gemak een ijzeren greep op de wedstrijd. In geen tijd scoorde Benito Raman twee keer. Op twintig minuten van het einde legde Francis Amuzu de eindscore vast: 0-7. Opnieuw konden zo twee invallers de score doen oplopen voor RSCA. De zege was even afgetekend als verdiend. Een mooi eindejaarscadeau voor de fans net voor de winterstop. Afspraak in 2022. Come on you Mauves!

MEER FOTO'S

ALLE DOELPUNTEN

Beerschot: Vanhamel, Van Den Bergh, Dom, Caicedo (77’ Okeyre), Holzhauser, Noubissi (46’ De Smet), Suzuki (46’ Shankland), Bourdin, Pietermaat, Vaca & Lemos

RSCA: Van Crombrugge, Murillo (46’ Mykha), Hoedt, Magallán, Gómez, Olsson (46’ Ashimeru), Cullen (67’ Ait El Hadj), Refaelov (55’ Amuzu), Verschaeren, Zirkzee & Kouamé (55’ Raman)

Doelpunten: 8’ Verschaeren (0-1), 18’ Verschaeren (0-2), 35’ Zirkzee (0-3), 47’ Refaelov (0-4), 63’ Raman (0-5), 67’ Raman (0-6) & 72’ Amuzu (0-7)